radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v času od 5. ure dne 8. 12. 2023 do 5.ure 9. 12. 2023 prejeli 422 klicev, med katerimi je bilo 119 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 29 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari, povzročitev lahkih tel. poškodb
  • 27 prometnih nesreč, v eni prometni nesreči se je ena oseba hudo telesno poškodovala, v eni prometni nesreči sta se lažje poškodovali dve osebi v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda, od tega je bilo 5 prometnih nesreč z udeležbo živali. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli eno motorno vozilo.
  • 12 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 4 kršitve javnega reda na javnem kraju in 8 kršitve v zasebnih prostorih.

policija splosniVelika tatvina:
Včeraj ob 9.04 smo bili obveščeni o vlomu v očesno ambulanto. Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so neznanci med 3.02 in 3.08 vlomili v očesno ambulanto v Mariboru, od koder so odtujili medicinsko opremo. S tem dejanjem so oškodovali podjetje iz Maribora za okoli 50.000 EUR.

Prometna nesreča III. kategorije:
Včeraj, okrog 19. ure smo bili obveščeni o hujši prometni nesreči na Ptujski cesti v Mariboru. 62-letni voznik osebnega avtomobila je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, tam pa trčil v priklopnik tovornega vozila, z vožnjo nadaljeval in trčil še v osebni avtomobil z 54-letnim voznikom, ki se je huje poškodoval, to vozilo pa je odbilo v drug osebni avtomobil z voznikom, ki se pri tem ni poškodoval. 62-letnika so iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci GB Maribor, saj je vozilo po trčenju obrnilo na streho. Policisti o prometni nesreči III. kategorije še zbirajo obvestila.

Nedovoljen prehod državne meje:
Policisti so včeraj ob 14.24 v kraju Cirkulane obravnavali dva državljana Poljske. V postopku ugotovljeno, da sta prečkal državno mejo iz smeri Republike Hrvaške, v vozilu sta prevažala 11 državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogoje za vstop v Republiko Slovenijo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, oba Poljaka pa bodo policisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku pri Okrožnem sodišču na Ptuju.

Drugih odmevnejših zadev nismo obravnavali.

Petar Habrun, univ. dipl. iur.
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran