radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v času od 5. ure dne 9.12.2023 do 5.ure 10.12.2023 prejeli 291 klicev, med katerimi je bilo 82 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 19 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari, povzročitev lahkih tel. poškodb
  • 14 prometnih nesreč, v eni prometni nesreči se je ena oseba hudo, tri pa lažje telesno poškodovali, v eni prometni nesreči se je ena oseba lažje telesno poškodovala, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda, od tega je bilo 8 prometnih nesreč z udeležbo živali. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli tri motorna vozila.
  • 8 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 3 kršitve javnega reda na javnem kraju in 5 kršitve v zasebnih prostorih. Enega kršitelja smo pridržali do streznitve.

policija splosniPrometna nesreča III. kategorije:
Včeraj, ob 21.40 smo bili obveščeni o hujši prometni nesreči na glavnem križišču v Spodnjih Hočah. 56 - letni voznik osebnega avtomobila je pripeljal po Miklavški cesti iz smeri Rogoze do semaforiziranega križišča kjer kljub rdeči luči na semaforju ni upošteval prednosti ter zapeljal v križišče in tako zaprl pot 30 - letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljal po desnem voznem pasu prednostne ceste iz smeri Slivnice. Pri trčenju se je v oškodovančevem vozilu ena potnica hudo telesno poškodovala, voznik in dva sopotnika pa lažje. Policisti o prometni nesreči III. kategorije še zbirajo obvestila.

Nedovoljen prehod državne meje:
Policisti so nocoj ob 22. uri v Gruškovju obravnavali državljana Moldavije. V postopku ugotovljeno, da je iz Hrvaške v vozilu prevažal 5 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogoje za vstop v Republiko Slovenijo. Tujci bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, državljana Moldavije pa bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku pri Okrožnem sodišču na Ptuju.

Policisti so nocoj ob 23.53 v Gruškovju obravnavali državljana Ukrajine. V postopku ugotovljeno, da je iz Hrvaške v vozilu prevažal 5 državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogoje za vstop v Republiko Slovenijo. Tujci bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaški varnostnim organom, državljana Ukrajine pa bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku pri Okrožnem sodišču na Ptuju.

Drugih odmevnejših zadev nismo obravnavali.

Petar Habrun, univ. dipl. iur.
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran