radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 203 klice. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 84:

  • 12 s področja kriminalitete, od tega trije o vlomu (v dveh primerih je ostalo pri poskusu), eden o tatvini in o nasilju v družini, policisti so dvema osebama izrekli prepoved približevanja;
  • 24 s področja prometne varnosti, od tega 10 o prometni nesreči z materialno škodo;
  • 24 s področja javnega reda in miru, od tega osem o kršitvi na javnem kraju in štirje o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • 11 o dogodkih, od tega dva o požaru, dva o padcu osebe in trije o povoženi divjadi.

policija splosniVlom in poskus vloma:
Radovljiški policisti so bili v petek nekaj pred 13. uro obveščeni o vlomu v parkiran avtomobil. Neznani storilec je nasilno odprl vrata avtomobila, vstopil v notranjost in vse pregledal, vendar si ni ničesar protipravno prilastil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili v petek nekaj pred 16. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec nasilno vstopil skozi garažna vrata. Pregledal je notranjost in si protipravno prilastil nakit. Lastnico je oškodoval do 1.500 evrov. Dejanje je storil dan prej med 15.30 in 19.00. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Škofjeloški policisti so bili v petek nekaj pred 21. uro obveščeni o tatvini iz odklenjene stanovanjske hiše. Neznani storilec je v času odsotnosti lastnika med 18.00 in 19.30 vstopil v odklenjeno hišo, jo pregledal in si protipravno prilastil zbirateljske predmete. Lastnika je oškodoval do 4.000 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so v soboto okoli 3. ure obravnavali voznika, ki je na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, v bližini uvoza Kranj zahod, zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom trčil v avtomobil voznika pred njim. Avtomobil je vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 19. ure obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 24-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčil v avtomobil voznice pred njim. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjskogorski policisti so bili v nedeljo nekaj čez 1. uro obveščeni o 44-letnem vozniku, ki je med Kranjsko Goro in Gozd Martuljkom, zaradi neprilagojene hitrosti, na zasneženem vozišču zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujša prometna prekrška:
Gorenjski prometniki so v soboto nekaj čez 22. uro obravnavali 25-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom prepovedane droge, saj je bil odrejeni hitri test pozitiven. Strokovni pregled je odklonil. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Radovljiški policisti so imeli v soboto okoli 22.30 v postopku 58-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,75 mg/l). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Javni red in mir:
Jeseniški policisti so bili v soboto okoli 15. ure obveščeni o vsiljivem beračenju 31-letne državljanke Romunije. Izdali so ji globo.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran