radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti Postaje prometne policije Celje so minulo nedeljo izvajali meritve hitrosti v Trnovcu, na območju Policijske postaje Šentjur, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h. Okoli 13. ure so ustavili voznico osebnega vozila – voznico začetnico, ki je naselju vozila s hitrostjo 105 km/h. Voznici so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi omenjenega prekrška bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za prekršek je predpisana sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje in globa v višini 750 €

hitrost trnovec 105kmh

Okoli 14. ure so med izvajanjem meritev hitrosti v naselju Celje, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h, izmerili hitrost osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 72 km/h ter voznika pravilno ustavljali, vendar voznik znakov policista ni upošteval in ni ustavil. Policista sta zapeljala za njim in ga nato ustavila s službenim vozilom z modrimi lučmi in kratkim zvočnim signalom. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi prekoračene hitrosti, neupoštevanja znakov policista ter vožnje pod vplivom alkohola, bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za omenjene kršitve je predpisana globa v višini 1.200 €.

Policisti svetujemo, da naj vozniki, prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam ter upoštevajo, da alkohol in volan ne sodita skupaj!

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran