radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 577 klicev, od tega 160 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo na kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 54 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu), goljufijo in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 10 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen skiro znamke Xiaomi. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder sta bila odtujena skiroja. Škoda znaša okoli 1400 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti na območju Logatca, ustavili osebno vozilo avstrijskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je madžarska državljanka v vozilu prevažala 3 tujce (državljane Turčije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanki Madžarske je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 18. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Karlovški cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zapeljal v rdečo luč na semaforju in trčil v peško, ki je šla čez prehod. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper voznika sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 22.30 je v križišču Tivolske in Celovške ceste v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil po Tivolski in vozil naravnost skozi rdečo luč na semaforju in tako trčil v voznico osebnega vozila, ki je iz Celovške ceste zavijala levo na Tivolsko. V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Policisti so v postopku tudi ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal rezultat 1,04 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled in je bil pridržan do iztreznitve. Policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran