radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 133 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 41:

  • osem s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu, dva o tatvini in eden o poškodovanju tuje stvari;
  • 16 s področja prometne varnosti, od tega sedem o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • štirje s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju in
  • štirje o dogodkih.

policija splosniVlom:
Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj pred 21. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v hišo nasilno vstopil skozi okno in si protipravno prilastil manjšo vsoto denarja. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 13.30 obveščeni o tatvini prehrambenih izdelkov iz trgovine. Eden od storilcev je bil star okoli 30 let, okroglega obraza, kratkih pobritih las, močnejše postave, belo bundo z vodoravnimi črnimi črtami po rokavih in hrbtni strani. Drugi storilec je bil star okoli 35 let, kratkih las in oblečen v temno jakno. Policisti zbirajo obvestila in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj čez 15. uro obveščeni o tatvini registrskih tablic s parkiranega avtomobila na območju Škofje Loke

Poškodovanje tuje stvari:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 17. uro obveščeni o materialni škodi na parkiranem avtomobilu na območju Kranja. Neznani storilec je poškodoval vse štiri pnevmatike in tako lastnico oškodoval do 400 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo o dejanju obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: December je mesec praznikov, počitnic in nenazadnje so tudi dnevi krajši in temnejši, storilci kaznivih dejanj pa s tem postajajo aktivnejši. Zato policisti svetujemo, da tudi, če od doma odidete le za krajši čas (odhod v trgovino, sprehod, itd.), poskrbite da hiša ali stanovanje, ne dajeta videza, da v njej/njem ni nikogar. Pomembno je, da zaprete vsa okna in zaklenete vrata. Če ima vaša nepremičnina ograjo, senzorske luči, alarmno napravo je še toliko bolj varnejša. Pozorni bodite na neznane osebe in vozila, ki bi si ogledovale vašo okolico in bi se lahko pripravljale na izvršitev kaznivega ravnanja. Zapomnite si podatke o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe, saj ti podatki policistom lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja, v kolikor bi do takega dejanja prišlo. Vrednejše predmete (nakit, denar, itd…) ne hranite prosto doma, temveč jih odnesite v bančne ustanove. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, prijatelje, sorodnike za redno praznjenje pošte iz nabiralnika in občasne obhode.

Vsi, ki bi v svojem okolišu zaznavali kakršnakoli kazniva ravnanja, neznane osebe in vozila, ki bi lahko izvrševali kazniva dejanja, pokličite na najbližjo policijsko postajo ali se povežite z vodjem policijskega okoliša, ki je zlati most med policijo in vami občani v lokalni skupnosti. Seznam: https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/organiziranost/policijske-uprave/pu-kranj/vpo-pu-kr. V vseh interventnih primerih pa seveda takoj pokličite na številko 113. Policisti se odzovemo na vsak klic.

Prometna varnost:
Prometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 12. uro obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Mlaka pri Kranju-Tenetiše. 88-letna voznica je zapeljala preblizu desnega roba in z avtomobilom obstala v jarku. Voznica je bil lahko telesno poškodovana. Na kraju je pomoč nudilo zdravstveno osebje in gasilci. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so imeli včeraj okoli 9.30 na počivališču Lipce-jug v postopku 42-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Na avtomobilu je imel nameščene registrske tablice, kateremu ne pripadajo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti in kriminalisti uspešno raziskali nedeljski jutranji rop
Kranjski policisti so bili v nedeljo, 10. 12. 2023 okoli 6.30, obveščeni o ropu na območju Kranja, ki ga je nad tremi mlajšimi moškimi izvršilo več oseb, ki so pred prihodom policistov na kraj s kraja zbežali. Takoj po obvestilu je bilo na kraj poslanih več policijskih patrulj, ki so z zbiranjem obvestil in intenzivnim iskanjem, v zelo kratkem času, izsledili in prijeli vseh pet storilcev. Po do sedaj zbranih obvestilih so se trije storilci stari 19 let, eden star 18 let in starejši mladoletnik združili zato, da so si z uporabo sile in grožnjami z ostrim predmetom, od oškodovancev protipravno prilastili denar. Dve oškodovani osebi sta bili zaradi uporabe sile lahko telesno poškodovani. Vsem petim storilcem so policisti odvzeli prostost in odredili pridržanje za čas zbiranja obvestil. Preiskava kaznivega dejanja še vedno poteka, policisti pa bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Storilci so utemeljeno osumljeni kaznivega dejanja ropa, po drugem odstavku 206. člena Kazenskega zakonika. Za tako dejanje je predpisana kazen od treh do petnajst let zapora.

Policisti se odzovemo na vsak klic. Na kraj poskušamo priti v najkrajšem možnem času, saj nam je skrb za varnost življenja in premoženja občanov in občank na prvem mestu. To je naše poslanstvo. In ravno prve hitre in natančne informacije so bile ključne za uspešno izvedbo in prijetje storilcev.

V policiji imamo ničelno toleranco do kakršnegakoli nasilja. Naši začetni ukrepi so v prvi vrsti namenjeni takojšnji zaščiti žrtve, zavarovanju dokazov in izsleditvi storilcev kaznivih dejanj.

Kadarkoli boste opazili ali zaznali karkoli nenavadnega ali postali žrtev kateregakoli kaznivega dejanja takoj pokličite na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 ali na 080 1200.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran