radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 47 primerih in na številko 113 prejeli skupno 190 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, dve tatvini, dve poškodovanji tuje stvari in dve kaznivi dejanji nevarne vožnje v cestnem prometu. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali dvakrat.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali dva nezakonita prehoda državne meje.

V Kopru je neznani storilec vlomil v pisarno gospodarske družbe iz katere je ukradel škatlo z delovnim orodjem (izvijači, klešče ipd.) in WiFi modem.

V Kopru je neznani storilec iz osebnega avtomobila Škoda Rapid ukradel eno registrsko tablico z oznakami LJ26-LGA. Vse, ki bi omenjeno tablico kje opazili naprošamo, da pokličejo na interventno številko policije 113, anonimni telefon policije 08-1200 ali PP Koper na tel. št. (05) 611 67 00.

V eni od trgovin z mešanim blagom v Kopru je 41-letni domačin ukradel več artiklov hrane in pijače. Ukradene predmete je 41-letnik vrnil zaposlenim še pred prihodom policistov, ki so storilca izsledili še v neposredni bližini trgovine. Zoper njega bo napisana kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine.

Ob 17.08 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Kopru na Ulici Istrskega odreda. Policisti so na kraju ugotovili, da je 45-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Sežane vozil iz smeri Dolinske ceste proti Olmu. Za prehodom za pešce mu je vozišče z leve proti desni prečkala 20-letna peška doma iz okolice Slovenskih Konjic, v katero je trčil. V nesreči je bila peška huje telesno poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Izola. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,28 mg/l alkohola, prav tako mu je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven na opijate. Ker voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, mu je bil osebni avtomobil zasežen. Zoper oba udeleženca je bil odrejen strokovni pregled. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti napisali kazensko ovadbo za KD Nevarna vožnja v cestnem prometu.

Ob 17.11 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči z materialno škodo na hitri cesti H5 iz smeri Škofij proti Kopru. Policisti so ugotovili, da je 41-letni drž. Italije vozil osebni avtomobil iz smeri Škofij po H5 v smeri Kopra. Po levem prometnem pasu ga je pravilno z osebnim avtomobilom prehiteval 34-letni moški doma iz okolice Portoroža. Med prehitevanjem je drž. Italije z osebnim avtomobilom zapeljal v levo in bočno trčil v vozilo 34-letnika, ki je zaradi prometne nesreče svoje vozilo ustavil na levem prometnem pasu v predoru, takrat pa je 41-letni drž. Italije še enkrat trčil v zadnji del njegovega vozila. V postopku je povzročitelj napihal 1,77 mg/l alkohola, odrejen mu je bil še strokovni pregled, zoper njega bodo policisti napisali kazensko ovadbo za KD Nevarna vožnja v cestnem prometu.

Na PU Koper zaznavamo, da se je z začetkom zimskih vremenskih razmer (megla, dež), krajši svetli del dneva, pričelo povečevati število nesreč z udeležbo pešcev. V nekaj primerih vozniki osebnega avtomobila niso upoštevali prednosti pešca, ki je pravilno prečkal vozišče na zaznamovanem prehodu, obravnavali smo povoženje pešca na cesti izven naselja in povoženje pešca na parkirišču.

Prav pešci sami, so tisti, ki lahko za svojo varnost najbolje poskrbijo, predvsem pa se ne zanašajo, da jih bo voznik opazil in ustavil.

  • Tudi na prehodu za pešce se vedno prepričamo o varnem prečkanju ceste: pogledamo levo in desno, predno stopimo na vozišče.
  • Zunaj naselja vedno hodimo ob levem robu vozišča tako, da spremljamo promet, ki prihaja proti nam.
  • Za večjo vidnost poskrbimo z nošenjem svetlih oblačil, kresničk in odsevnikov, odsevnih brezrokavnikov in podobno ter tako opozarjamo nase v temi, megli, dežju.

Voznike osebnih avtomobilov opozarjamo, naj bodo pozorni na pešce, še posebno pred zaznamovanimi prehodi in na drugih območjih, kjer se pešci pogosto zadržujejo. Voznike še opozarjamo, naj hitrost vožnje prilagodijo prometnim razmeram in dosledno upoštevajo omejitve hitrosti.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran