radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Sevniški policisti med hišno preiskavo zasegli orožje in eksploziv
Policisti PP Sevnica so zaradi suma posesti nezakonitega orožja in eksploziva pridobili odredbo sodišča in 11. 12. opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 60-letnega osumljenca z območja Krškega. Med hišno preiskavo, v kateri so poleg sevniških policistov sodelovali tudi bombni tehniki Specialne enote policije in vodnik službenega psa, so našli in zasegli dve puški z nameščenim daljnogledom in dušilcem zvoka, nabojnike, več nabojev, vžigalnik, detonatorje in večjo količino različnih eksplozivnih zmesi. V Oddelku kriminalistične tehnike Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto bodo opravili kategorizacijo orožja in nabojev, eksplozivne zmesi pa so prevzeli bombni tehniki. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper 60-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nedovoljeno proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

zaseg eksploziva krsko

zaseg orozja krsko

(Foto: PP Sevnica)

Vlomi in tatvine
V kraju Čadraže ob lokalni cesti je med 11. 12. in 12. 12. nekdo poškodoval delovni stroj in iztočil okoli sto litrov goriva. Izvajalca del je oškodoval za 700 evrov.

V noči na 12. 12. je na Jedinščici v Novem mestu nekdo vlomil v dva pomožna objekta in odtujil sekiro, dve motorni kosi in posodo z gorivom. Lastnika ocenjujeta, da sta oškodovana za 1.100 evrov.

Z dvorišča gospodarskega objekta v Dolenjih Skopicah je v noči na 11. 12. neznanec odtujil dve plinski jeklenki, žar in sekiro.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Brežice, Mostec) izsledili in prijeli 19 državljanov Afganistana, 16 državljanov Maroka, 13 državljanov Pakistana, osem državljanov Rusije, pet državljanov Sirije, po tri državljane Bangladeša, Turčije in Iraka, dva državljana Egipta in državljana Indije. Na območju PP Metlika (Rakovec) so prijeli šest državljanov Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran