radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 539 klicev, od tega 190 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 35 na javni red in mir, ter 76 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 16 tatvin, 8 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu), 2 goljufiji in 1 primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami (o kateri smo vas obveščali včeraj zvečer s posebnim obvestilom). Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na območju Litije je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Materialna škoda znaša okoli 4100 evrov.

V Trbovljah je bilo vlomljeno v vikend, od koder je bil odtujen polnilec za akumulator. Materialna škoda znaša okoli 100 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v kolesarnico, od koder je bilo odtujeno električno kolo. Škoda znaša okoli 1900 evrov.

Rop
Včeraj, nekaj po 14. uri smo bili obveščeni o ropu v Fužinah, kjer sta do dveh oškodovancev pristopila dva neznanci in s predmetom podobnim pištoli od njiju zahtevala vrednejše predmete. Med njimi je prišlo do prerivanja, storilca pa sta uspela odvzeti mobilna telefona in nahrbtnik, nato pa sta s kraja zbežala.

Opis:

  • mlajši moški, oblečen v temno modra oblačila, nosil je modre športne hlače z belim robom, obut je bil v črne čevlje, na glavi je imel masko modre barve,
  • mlajši moški, visok okoli 175 cm, cel je bil oblečen v sivo, nosil je jakno rumene barve, na glavi je imel masko in kapuco zeleno modre barve.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan in zvečer so policisti na območju Logatca, ustavili osebni vozili, ki sta jih vozila državljana Ukrajine. V postopku je bilo ugotovljeno, da je sta oba prevažala tujce, ki so samovoljno zapustili nastanitveni center za tujce in jih peljala v smeri proti Italiji. Državljanoma Ukrajine je bila odvzeta prostost in bosta zaradi storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja države privedena k preiskovalnemu sodniku. Tujci so bili vrnjeni v nastanitvene centre.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Dunajske in Tivolske ceste v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica, ki pri zavijanju ni vozila po svojem pasu in trčila v voznika, ki je pripeljal iz nasprotne smeri in prav tako zavijal levo. V nesreči sta se oba voznika lažje poškodovala. Policisti so v postopku tudi ugotovili, da je voznica vozila pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal rezultat 0,86 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznico sledi prekrškovni postopek in obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj, nekaj pred 12. uro je v Lukovici pri Brezovici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v voznico, ki je pravilno peljala nasproti. V nesreči sta se oba voznika lažje poškodovala. Zoper voznika sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Celovški cesti pri Tivoliju v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Ugotovljeno je bilo, da je voznik spregledal kolesarko, ki je zapeljala čez prehod za kolesarje in trčil v njo. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala, zoper voznika pa bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. ure je prišlo do prometne nesreče v križišču izvoza iz avtoceste in Betettove ulice v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica, ki je v križišču zavijala levo in izsilila prednost vozniku, ki je v križišču vozil naravnost. V trčenju se je voznik lažje poškodoval, policisti pa so v postopku z njim ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu zasegli osebno vozilo. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zoper voznico, ki je nesrečo povzročila pa bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran