radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 203 klice, med temi 83 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

- 15 kaznivih dejanj,

- 14 prometnih nesreč I. kategorije,

- 2 prometni nesreči II. kategorije,

- 1 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1 v zasebnem prostoru.

- 1 požar

policija splosniObravnavane prometne nesreče
Na Betnavski cesti v Mariboru smo obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, za katero smo posredovali poziv javnosti. V Slovenski Bistrici je prišlo do trčenja med voznikom osebnega avtomobila in peško, ki se je pri tem lažje poškodovala.

Obravnavani tujci
Na območju Zg. Gruškovje smo včeraj zjutraj obravnavali 9 tujcev - državljanov Sirije, na območju Pacinj še 2 državljana Sirije in 2 državljana Somalije, tujci so zaprosili za mednarodno zaščito. Zgodaj zjutraj pa smo na območju Jastrebcev obravnavali še 13 državljanov Sirije, postopki z njimi še potekajo.

Poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov
Z namenom zmanjšanja problematike alkohola in drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu ter s tem zagotavljanja ugodnejših in stabilnih prometno-varnostnih razmer bomo od sobote, 16. decembra, do nedelje, 17. decembra, izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji PROMIL. Namen nadzora je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanje števila prometnih nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, prepovedane droge ali druge psihoaktivne snovi.

Na območju Policijske uprave Maribor je vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden izmed ključnih dejavnikov prometnih nesreč. Za zmanjšanje tovrstne prometno-varnostne problematike vsem udeležencem cestnega prometa svetujemo:

  • da se v primeru uživanja alkoholnih pijač (ne glede na zaužito količino) ne odločijo za vožnjo z vozilom v cestnem prometu;
  • da prilagodijo hitrost vožnje stanju in razmeram na cesti (asfaltna površina je v tem obdobju hladnejša, ponekod tudi vlažna in spolzka);
  • da so vozniki posebej pozorni na ranljive udeležence v cestnem prometu, predvsem pešce.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran