radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 233 klicev, med temi 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 15 kaznivih dejanj,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 vozili sta bili zaseženi voznikoma,
  • 7 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 v zasebnem prostoru.

policija splosniZasežena tudi prepovedana droga
Policisti kriminalisti Policijske postaje Maribor II so 13. 12. 2023, na podlagi Zakona o kazenskem postopku, odvzeli prostost 49-letnemu moškemu z območja Maribora ter ga s kazensko ovadbo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. čl. KZ-1), privedli k dežurni preiskovalni sodnici iz Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredila pripor. Med hišno preiskavo so zasegli 1.641 g snovi, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo, 177 tabletk, ki vsebujejo prepovedano drogo MDMA, dve steklenički anaboličnih androgenih steroidov, 6 g prepovedane droge MDMA v kristalih, 20 ml ekstrakta prepovedane droge konoplje in 7.165 EUR, za katere se sumi, da so bili pridobljeni s prodajo prepovedanih drog.

Obravnavani tujci
Policisti so obravnavali več tujcev, med drugim na območju PP Podlehnik - 5 državljanov Egipta in 1 državljana Sirije, na tovornem vozilu na območju Gruškovja - 2 državljana Afganistana, na območju PP Ormož pa 10 državljanov Sirije. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Zoper osumljenega odrejeno sodno pridržanje
Policisti PP Maribor II so 12. decembra, na podlagi Zakona o kazenskem postopku, odvzeli prostost 28-letnemu državljanu RS in ga privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru zaradi suma storitve treh kaznivih dejanj velike tatvine (po 205. čl. KZ-1), dveh kaznivih dejanj tatvine (po II. odstavku 204. čl. KZ-1) in enega kaznivega dejanja tatvine (po I. odstavku 204. čl. KZ-1) v gostinske lokale, oz. poslovne prostore, kjer je odtujil gotovino in v skupni vrednosti lastnike oškodoval za približno 5.000 eur. Preiskovalni sodnik je zoper osumljenega odredil sodno pridržanje.

Trčenje z vlakom
Na območju Bohove je voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste proti železniškim tirom in z vozilom obstal med tiri v trenutku, ko je pripeljal tovorni vlak in trčil vanj, pri čemer se k sreči, po doslej znanih informacijah, ni nihče poškodoval. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola (0,48 mg/l alkohola). Izdan mu je bil plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran