radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 220 klicev.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali tri kazniva dejanja poškodovanje tuje stvari, ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja denarja, goljufije in hude telesne poškodbe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 7 primerih.

Na območju Policijske uprave Koper so policisti 14. 12. 2023 obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

V Sečovljah so policisti ob 8.23 obravnavali kršitev po Zakonu o zaščiti živali, saj je imel 44-letni domačin na sprehodu spuščeno svojo psičko, ki je ob srečanju napadla drugo psičko, ki jo je na povodcu sprehajala njena 54-letna lastnica, prav tako domačinka. Kršitelju 44-letnemu lastniku odvezane psičke, bo izdana odločba v hitrem postopku, prav tako bo zaradi ugotovljene kršitve - cepljenja, zanj podan predlog drugemu prekrškovnemu organu.

V okolici Sežane so ob 8.35 obravnavali kršitev javnega reda in miru, v kateri je 40-letni stanovalec med prepirom udaril 69-letno sostanovalko. Kršitelju bo izdana odločba v hitrem postopku.

Policisti Postaje pomorske policije so bili ob 12.34 obveščeni, da sta se v jutranjih urah na tovorni ladji, ki je zasidrana v Luki Koper sprla in stepla 51-letni in 35-letni drž. Ukrajine - oba pomorščaka na isti ladji. V pretepu je 35-letnik huje poškodoval 51-letnika, ki je bil po pregledu v SB Izola odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana. Zoper 35-letnika je bilo odrejeno pridržanje in bo 15. 12. 2023 s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku OS Koper.

V Sežani so ob 13.42 obravnavali delovno nezgodo. Ugotovljeno je bilo, da je 44-letni delavec v podjetju odpravljal posledice delno podrte ograje, pri čemer je vzvratno padel in pri tem utrpel poškodbo kolena in glave. Poškodovani delavec je bil odpeljan na zdravljenje v SB Izola.

V Kopru so ob 16.52 obravnavali kršitev javnega reda in miru, v kateri je 40-letni stanovalec v bloku vpil in tolkel po vratih 24-letne sosede. Kršitelju bo izdana odločba v hitrem postopku.

V Kopru so ob 21.49 obravnavali kršitev javnega reda in miru, v kateri je 34-letnik iz Kopra udaril 42-letnika iz Sečovelj, v nadaljevanju pa se je nedostojno vedel tudi do policistov. Kršitelju je bilo odrejeno pridržanje in izdan mu je bil plačilni nalog.

David Tušek
načelnik
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran