radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNeznanec na Goriškem vlomil v avtomat za tople napitke in ukradel manjšo vsoto denarja
Danes, 15. decembra ob 8.51, smo bili obveščeni o vlomu v avtomat za tople napitke v objektu v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade), kjer je neznanec iz omenjenega aparata odvzel manjšo vsoto denarja. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je nastala skupna materialna za okoli 600 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

V Vipavi se je neznanec znesel nad oknom gradbenega zabojnika
Včeraj, 14. decembra, so policisti PP Ajdovščina obravnavali poškodovanje okna na gradbenem zabojniku v Vipavi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec pristopil do omenjenega kontejnerja, ki je postavljen na parkirišču v omenjenem naselju in razbil steklo na oknu. S nezakonitim ravnanjem je neznani storilec gospodarski družbi iz Ljubljane povzročil za približno 200 evrov. S strani odgovorne osebe pravne osebe ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1), zato bodo ajdovski policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec si je prilastil prednjo registrsko osebnega vozila
Včeraj, 14. decembra v večernih urah, so policisti obravnavali kaznivo dejanje na območju Nove Gorice. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom popoldneva oz. v večernih urah, pristopil do osebnega avtomobila, ki je bil parkiran na makadamskem parkirišču nasproti stavbe v Ulici Gradnikove brigade. Neznani storilec je nato z neznanim predmetom odstranil prednjo registrsko tablico na vozilu in pri tem poškodoval nosilec registrske tablice. Po dejanju je neznani storilec z ukradenim predmetom kraj zapustil, lastnici vozila je bila povzročena materialna škoda za okoli 40 evrov. Policisti PP Nova Gorica primer kaznivega dejanja tatvine še preiskujejo.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Tolminskem
Danes, 15. decembra v dopoldanskem času, so policisti v Tolminu obravnavali kršitev s področja prepovedanih drog. Policisti PP Tolmin so posušene zelene rastlinske delce zasegli in jih poslali v nadaljnjo analizo. Če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V manjši prometni nesreči na Tolminskem udeleženi dve vozili
Danes, 15. decembra ob 7.14, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Tolminu z udeležbo dveh vozil (avtobus in tovorno vozilo). Po prvih zbranih podatkih je do omenjene nesreče prišlo med srečevanjem voznika avtobusa in voznika tovornega vozila. Tolminski policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Prometna nesreča I. kategorije na Mirenski obvoznici zaradi izsiljevanja prednosti
Danes, 15. decembra nekaj minut po 7.uri zjutraj, smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na Mirenski obvoznici in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili (osebno vozilo in kombi). Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila peljal po Mirenski obvoznici. Ko je pripeljal do odcepa za gramoznico, je na glavno cesto zapeljal voznik kombija. Voznik avtomobila je zaviral in se izognil trčenju s kombijem, vendar je osebni avtomobil zaneslo na travnato brežino, kjer je trčil v prometni znak. V prometni nesreči nihče od udeleženih voznikov ni bil telesno poškodovan. Policisti PP Nova Gorica so 56–letnemu povzročitelju zaradi kršitve prometne zakonodaje (izsiljevanje prednosti) izdali plačilni nalog.

Iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 14. decembra v večernih urah, so policisti v Bukovici (občina Renče – Vogrsko) ustavili in kontrolirali voznika neregistriranega mopeda. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,50 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti PP Nova Gorica so mu moped skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po 23. členu ZPrCP) zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi
Danes, 15. decembra ob 8.36, je bila Policija obveščena, da je voznica okoli 7. ure zjutraj, med vožnjo med naseljem Cerkno in Planino pri Cerknem povozila divjad (srno), ki je po trku z vozilom s kraja zbežala neznano kam. Po trku z omenjeno divjadjo je na avtomobilu nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran