radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1488 klicev, 455 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 122 nanašalo na kriminaliteto, 120 na javni red in mir, ter 153 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 34 tatvin, 13 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 48 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je umrl voznik traktorja, o čemer smo poročali včeraj. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 48 krat na javnem kraju (4 osebe so bile pridržane) in 14 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Cerknici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V okolici Zagorja ob Savi je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil različno delovno orodje in belo tehniko. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolesi znamke KTM, črno bele barve ter Focus Las logan, črno zelene barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil oblačila ter igrače. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

V Litiji je neznani storilec vlomil v klet in odtujil ročno kosilnico in črpalko. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 1.000 evrov škode.

V Mengšu je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil vrtno orodje in moped. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 16.30 se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 10.30 se je v Podskrajniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih in voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Po trčenju je obe osebni vozili odbilo še v tovorno vozilo, ki je pripeljal po stranski cesti. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 7.30 se je Litijski cesti iz smeri Besnice proti Hrušici zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa je na nasipu zdrselo do gozdne površine in trčilo v drevo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran