radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 242 klicev, od tega 92 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 15 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije, v katerih se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
  • 16 prijav kršitev javnega reda in miru, 10 na javnem kraju in 6 v zasebnem prostoru.

policija splosniPolicisti policijske postaje Slovenska Bistrica so v dopoldanskem času 16. 12. 2023 opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovili so, da je neznani storilec odnesel zbirko starega denarja in nekaj zlatnine. Lastnika je s tem dejanjem oškodoval za cca. 3000 eurov. Policisti bodo zoper neznanega storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Policisti policijske postaje Ptuj so okrog 13. ure 16. 12. 2023 opravil ogled prometne nesreče, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj, ter s kraja odpeljal. V nadaljevanju vožnje je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal izven vozišča, kjer je trčil v varnostno ograjo. Voznik je kljub temu nadaljeval z vožnjo in trčil še v steber javne razsvetljave. Za tem je vozilo ustavil na parkirnem prostoru na Dornavski cesti na Ptuju, kjer so policisti z njim opravili postopek. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1.33 mg/l alkohola. Odrejeno mu je bilo pridržanje. Policisti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so v popoldanskem času 16. 12. 2023 imeli v postopku 4 tujce, državljane Sirije, ki so nedovoljeno vstopili na območje Republike Slovenije. Tujci so zaprosili za azil in so bili v nadaljevanju postopka nastanjeni v azilni dom.

Policisti policijske postaje Maribor I so 16. 12. 2023, okrog 22. ure in 30 minut, posredovali na avtobusni postaji v Mariboru. Ugotovili so, da je vinjeni moški kršil javni red in mir. Ker se kršitelj ni želel pomiriti so zoper njega odredili pridržanje in tako zagotovili javni red in mir. Izdali so mu tudi plačilni nalog.

Policisti policijske postaje Maribor II so 17. 12. 2023, okrog 2. ure in 30 minut, imeli v postopku voznika osebnega avtomobila. Voznika so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali vožnjo. Vozniku so izdali tudi plačilni nalog.

Miran Čagran
višji samostojni policijski inšpektor
Policijska uprava Maribor


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran