radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 349 klicev, 126 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 28 na javni red in mir, ter 26 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 1 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 9 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo Scott. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili alkoholne pijače. Povzročeno je bilo za okoli 100 evrov škode.

Kaznivi dejanji prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti v Logatcu, ustavili vozilo nemških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta sirijski voznik in sopotnik v vozilu prevažala 4 tujce (državljane Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prav tako so ustavili vozilo poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 4 tujce (državljane Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Sirije in državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 20.30 se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti na parkirišču trčila v steno objekta. Pri tem sta se voznica in potnik v vozilu lažje telesno poškodovala. V postopku je bilo ugotovljeno da voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja in so ji vozilo zasegli. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran