radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 čez vikend sprejel 365 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 133:

  • 19 s področja kriminalitete, od tega dva o poskusu vloma, eden o tatvini in trije o poškodovanju tuje stvari;
  • 41 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 11 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila in pridržali enega voznika;
  • 28 s področja javnega reda in miru, od tega 14 o kršitvi na javnem kraju in trije o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so zasegli šest kosov pirotehničnih izdelkov;
  • eden s področja mejnih zadev in tujcev;
  • 15 o dogodkih, od tega eden o nesreči na smučišču, o požaru in trije o povoženi divjadi.

policija splosniDva poskusa vloma:
Kranjski policisti so bili v soboto okoli 14.30 obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec nasilno vstopil skozi balkonska vrata. Pregledal je notranjost, ničesar pa ni odnesel. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so bili v nedeljo okoli 13.40 obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec nasilno vstopil skozi okno. Pregledal je notranjost, ničesar pa ni odnesel. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometni nesreči s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili v petek nekaj pred 16 uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 37-letni voznik, na Cesti Rudija Šelige v Kranju, izsilil prednost vozniku e-skiroja in z avtomobilom trčil vanj. Voznik e-skiroja je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti za voznika avtomobila vodijo prekrškovni postopek.

Policisti so bili v petek okoli 16.45 obveščeni o prometni nesreči, v kateri sta bila udeležena voznik avtomobila in otrok. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik vozil iz smeri Kamne Gorice proti Lancovem in mu je pred avtomobil na neosvetljenem delu ceste, čez vozišče stekel otrok. Med njima je prišlo do trčenja. Otroku je na kraju prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Kraj prometne nesreče sta si ogledali tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Otrok je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o okoliščinah prometne nesreče obveščali pristojno državno tožilstvo. Za starše otroka policisti vodijo prekrškovni postopek zaradi opustitve dolžnega nadzorstva.

Prometni nesreči z materialno škodo:
Policisti so bili v soboto okoli 17. ure obveščeni o 64-letnem vozniku, ki je zaradi neprilagojene hitrosti na območju Blejske Dobrave, trčil v ograjo in z avtomobilom nasedel na robnik ceste. Avtomobil je vozil pod vplivom alkohola (0,97 mg/l). Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za prometno nesrečo policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Blejski policisti so bili v soboto okoli 19. ure obveščeni o prometni nesreči na Seliški cesti na območju Bleda. 38-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom trčil v avtomobil voznika pred njim, ki se je vključeval v krožišče. 38-letni voznik je vozil pod vplivom alkohola (1,14 mg/l, kar je 2,4 promila). Policisti so mu odredili strokovni pregled in v nadaljevanju tudi pridržanje. Ker se je do policistov nedostojno vedel zanj vodijo prekrškovni postopek. Za povzročitev prometne nesreče pod vplivom alkohola policisti zanj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

alkotest 1 14

(Foto: PP Bled)

Hujši prometni prekrški:
Blejski policisti so v petek okoli 8.30 obravnavali 35-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Jeseniški policisti so v petek okoli 19.30 obravnavali 36-letno voznico, ki je vozila avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki ji ga je izdalo pristojno sodišče. Avtomobil so ji zasegli. Prav tako je odklonila strokovni pregled na prepovedano drogo. Zaradi vožnje v času ukrepa sodišča bo z obdolžilnim predlogom predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču. Za odklon strokovnega pregleda na prepovedano drogo pa policisti zoper njo vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so imeli v petek okoli 22. ure v postopku 52-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,84 mg/l). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Mejne zadeve
Dopolnitev: Obvestilo o kaznivem dejanju prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države, ki smo ga objavili v dnevniku dogodkov 15. decembra 2023 in ga je storil državljan Poljske 14. decembra 2023 nekaj čez 18 uro, na območju Visokega v občini Šenčur, dopolnjujemo s podatkom, da je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Policisti so v petek okoli 19. ure na območju Zgornjega Jezerskega, ustavili avtomobil poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Poljske. V postopku je bilo ugotovljeno, da je prevažal šest tujcev, državljanov Sirije, ki so samovoljno zapustili nastanitvene centre za tujce in jih peljal proti Avstriji. Državljanu Poljske je bila odvzeta prostost in je bil zaradi storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja države priveden k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, ki je zanj odredila pripor. Tujci so bili vrnjeni v nastanitvene centre.

Zasežena pirotehnika
Tržiški policisti so v petek okoli 12.30 na javnem kraju, mlajšemu mladoletniku zasegli šest kosov različnih pirotehničnih izdelkov. Policisti bodo z obdolžilnim predlogom obveščali pristojno okrajno sodišče.

Preventiva: Policisti opozarjamo, da posest in uporaba petard vseh oblik in moči v Sloveniji ni dovoljena. Več na spodnji povezavi:

Požar:
Policisti so bili v nedeljo okoli 17.20 obveščeni o požaru vikenda na območju Rogarjevega rovta v občini Jesenice. Po do sedaj zbranih obvestilih je vikend pogorel v celoti in je nastala velika materialna škoda. Požar so pogasili gasilci. Odrasla oseba, ki je bila v času požara v vikendu je bila lahko telesno poškodovana in so ji pomoč nudili v zdravstveni ustanovi. Policisti so kraj zavarovali, danes pa bodo opravili ogled in zbrali obvestila o vseh okoliščinah požara. Vzrok požara in višina materialne škode še nista znana in sta predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran