radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 155 klicev, med temi 58 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 7 kaznivih dejanj,
  • 6 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije,
  • 1 vozilo je bilo zaseženo vozniku,
  • 2 prijavi kršitev javnega reda in miru, od tega 1 v zasebnem prostoru.

policija splosniVlom v stanovanjsko hišo
Policisti PP Šentilj obravnavajo vlom v stanovanjsko hišo. Na območju Sp. Velke je bilo vlomljeno skozi vrata, v notranjosti pa odtujena gotovina ter zlatnina. Lastniki so bili z dejanjem, po nestrokovni oceni, oškodovani za približno 7.000 eur.

Obravnavani tujci
Včeraj popoldne so policisti na avtocesti A4 ustavljali vozilo tujih registrskih označb, pri čemer voznik med vožnjo po avtocesti proti Mariboru ni ustavil na znake policistov in je z vožnjo nadaljeval še izven avtoceste, proti območju Marjete na Dravskem polju, kjer je na njivi vozilo ustavil in zbežal proti gozdu. Policisti so ga dohiteli in mu odvzeli prostost. Gre za državljana Moldavije, ki bo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja države, priveden k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča. V vozilu se je nahajalo še osem tujcev - državljanov Iraka, postopki z njimi še potekajo.

Poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov
Na območju Policijske uprave Maribor smom z namenom zmanjšanja deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanja števila prometnih nesreč zaradi tovrstnih dejavnikov, od sobote do nedelje, izvedli poostren nadzora cestnega prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji PROMIL. V poostrenem nadzoru smo z indikatorji alkohola preizkusili 223 voznikov, pri čemer smo ugotovili 9 kršitev vožnje pod vplivom alkohola, enemu vozniku pa je bil odrejen strokovni pregled zaradi suma vožnje vozila pod vplivom drog. Na območju Policijskih postaj Lenart in Šentilj se je tovrstni poostren nadzor izvajal v noči iz petka na soboto. V njem je bilo preizkušenih 54 voznikov, od katerih so 3 vozili pod vplivom alkohola, en voznik pa je odrejeni preizkus z indikatorjem alkohola odklonil. Ker problematika vožnje pod vplivom alkohola še vedno izstopa, bomo tovrstni problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenjali tudi v prihodnje.

Vlom v bankomat
Na območju Markovcev je bilo v petek zgodaj zjutraj vlomljeno v bankomat. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, potekajo pa še intenzivne aktivnosti za izsleditev storilca kaznivega dejanja velike tatvine, vse morebitne očividce pozivamo, da koristne informacije o navedenem kaznivem dejanju sporočijo na 113, ali anonimni telefon 0801200.

Zaseženo vozilo
Včeraj popoldne smo na Taboru v Mariboru obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je voznik z osebnim avtomobilom oplazil drugo vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (1,12 mg/l alkohola), in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran