radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v preteklem vikendu intervenirali v 167 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 574 klicev.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma v poslovni prostor, 2 vloma v hišo, 12 tatvin, 2 kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari ter po eno kaznivo dejanje zatajitve, grožnje in goljufije.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 22 primerih.

Na območju Policijske uprave Koper so policisti med 15. 12. 2023 in 17. 12. 2023 obravnavali 56 nezakonitih prehodov državne meje.

15. 12.
Ob 9.25 so v Kopru obravnavali poškodovanje stekla na vozilu, last 49-letnega lastnika iz okolice Kozine. Lastnik je oškodovan za 500 eurov, sledi kazenska ovadba.

Ob 10.08 so v Postojni sprejeli prijavo 29-letne oškodovanke, ki je bila na spletu ogoljufana za 360 eur. Sledi kazenska ovadba.

Ob 14.14 so v Tomačevici obravnavali vlom v hišo, last 67-letne ženske. Storilec je v zadnjih dveh dneh vlomil v hišo skozi okno, vendar iz nje ni ničesar odtujil. Sledi kazenska ovadba.

Ob 14.14 so v Postojni obravnavali delovno nezgodo, kjer se je na gradbišču zaradi udara električnega toka poškodoval 28-letni delavec iz Pivke. Poškodovanec je bil odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 15.04 so v Kopru 73-letnemu moškemu iz Kopra zaradi nedostojnega vedenja do 29-letnega reševalca iz Ankarana izdali plačilni nalog.

Ob 19.08 so v Kopru sprejeli prijavo kršitve javnega reda in miru, saj 46-letni moški v trgovini ni upošteval 40-letnega varnostnika in se je do njega nedostojno vedel. Kršitelju bo izdana odločba v hitrem postopku.

V Postojni so ob 20.23 ustavili 25-letnega voznika osebnega vozila iz Postojne, pri katerem je bilo s hitrim testom ugotovljeno, da je vozil pod vplivom prepovedane droge. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanj bo podan obdolžilni predlog.

Ob 20.26 so v Kopru po prijavi 42-letne ženske iz Kopra zaradi kršitve javnega reda in miru 62-letnemu kršitelju iz okolice Izole izdali plačilni nalog.

Ob 20.38 so pri Starodu na vstopu v RS ob kontroli v osebnem vozilu 35-letnega drž. Romunije odkrili pet drž. Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v državo. Osebe so vrnili hrvaškim varnostnim organom, 35-letnemu vozniku so zasegli vozilo in zanj bo podana kazenska ovadba po čl. 308 KZ-1.

V Kopru so ob 22.29 ustavili 27-letno voznico osebnega vozila iz Kopra, ki ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,67 mg/l. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, zanjo bo podan obdolžilni predlog.

V Izoli so ob 23.39 ustavili 35-letnega voznika osebnega vozila iz okolice Lucije, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaseženo mu je bilo vozilo, zanj bo podan obdolžilni predlog.

Ob 23.45 so v Postojni obravnavali tatvino pralnega stroja, ki ga je okoli 18. ure storilec odtujil iz vetrolova stanovanjske hiše. 46-letnega lastnika je oškodoval za 180 eur. Sledi kazenska ovadba.

16. 12.
Ob 2.04 so v Kubedu obravnavali vlom v dvostanovanjsko hišo, last 46-letne, ter 75-letne ženske in 82-letnega moškega. Storilec je tekom noči vlomil skozi balkonska vrata in iz notranjosti odtujil več kosov nakita in denar. Skupna materialna škoda odtujenih predmetov še ni znana. Sledi kazenska ovadba.

Ob 7.08 so v Kopru zaradi kršitve javnega reda in miru – nedostojnega vedenja 49-letnemu in 60-letnemu moškemu (oba iz območja Kopra) izdali plačilni nalog.

Ob 8.08 so v Kopru 21-letnemu lastniku odvezanega psa izrekli opozorilo po ZZŽiv, saj je njegov pes na sprehodu napadel drugega psa.

Ob 8.43 so v Hrpeljah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 31-letni drž. Kosova s kombijem odvzel prednost 34-letnemu motoristu, drž. Italije, ki je padel in utrpel lahke telesne poškodbe. 31-letnemu vozniku kombija so izdali plačilni nalog.

V Divači so ob 10.19 ustavili 51-letnega voznika osebnega vozila iz okolice Ilirske Bistrice, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,86 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanjo bo podan obdolžilni predlog.

Ob 14.02 so v Kolombanu obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 27-letnik iz Vipave s tovornim vozilom odvzel prednost 67-letnemu vozniku osebnega vozila iz Škofij. V prometni nesreči je 63-letna sopotnica v osebnem vozilu utrpela lahke telesne poškodbe. 27-letnemu vozniku tovornega vozila so izdali plačilni nalog.

Ob 15.27 so pri Sočergi na vstopu v Slovenijo ob kontroli v osebnem vozilu 31-letnega drž. Romunije odkrili pet drž. Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v državo. Osebe so vrnili hrvaškim varnostnim organom, 31-letnemu vozniku so zasegli vozilo, odredili pridržanje in bo s kazensko ovadbo po čl. 308 KZ-1, priveden na OS v Kopru. Postopki še potekajo.

Ob 16.27 so v Kopru obravnavali zatajitev mobilnega telefona Samsung Galaxy, ki ga je na klopci pozabila 56-letna lastnica. Materialna škoda je 600 eurov. Sledi KO.

V Izoli so ob 17.38 ustavili 66-letnega drž. Italije, voznika osebnega vozila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,58 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, izdan mu je bil plačilni nalog. Ob 19.31 so v Kopru ponovno ustavili 66-letnega drž. Italije, ki je nadaljeval z vožnjo, kljub prepovedi vožnje in odvzetemu vozniškemu dovoljenju. Ponovno mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,78 mg/l. Za kršitelja je bilo odrejeno pridržanje, zaseženo mu je bilo vozilo in z obdolžilnim predlogom bo priveden k sodniku za prekrške.

V Dolnjem Zemonu so ob 18.07 ustavili 35-letnega domačina, voznika osebnega vozila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,67 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanjo bo podan obdolžilni predlog.

17. 12.
V Hrvatinih so ob 1.51 ustavili 51-letnega voznika osebnega vozila iz Kopra, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,63 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanjo bo podan obdolžilni predlog.

Ob 2.26 so v Sežani zaradi kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo 21-letnemu kršitelju iz Kopra izdali plačilni nalog.

Ob 9.01 so v Seči obravnavali vlom v poslovni prostor, last 86-letnega lastnika. Storilec je ponoči okoli 1. ure vlomil skozi okno in iz notranjosti poskušal odtujiti sef. Z ropotom je zbudil 81-letno ženo lastnika, ki ga je pri dejanju zalotila, zato je storilec v temi pobegnil skozi okno. Sledi kazenska ovadba.

Ob 9.52 so v Sežani obravnavali poškodovanje vlaka, na katerega je storilec v zadnjih dveh dneh narisal grafit. Slovenske železnice je oškodoval za 2000 eurov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 12.45 so v Kopru obravnavali kaznivo dejanje grožnje, saj je 40-letni domačin besedno grozil 34-letni sosedi in njenemu 34-letnemu partnerju. Sledi kazenska ovadba.

Ob 16.13 so pri Fernetičih 45-letnemu vozniku avtobusa, drž. Romunije izdali plačilni nalog, saj je imel na avtobus pripet dvoosni priklopnik, na katerem je manjkalo eno kolo. Priklopnik je bil izločen iz prometa.

Ob 17.34 so v Portorožu zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja 46-letnemu drž. BIH zasegli osebno vozilo in zanj podali obdolžilni predlog.

Ob 19.53 so v Kopru obravnavali vlom v lokal, last 25-letnega lastnika iz Postojne. 44-letni storilec iz Sežane je ob 14.04 s silo telesa vlomil skozi vrata in iz notranjosti odtujil 200 eurov. Storilec je bil prepoznan s pomočjo video nadzornih kamer v lokalu. Sledi kazenska ovadba.

Ob 22.05 je v Kopru 37-letni domačin pijan hodil po vozišču in oviral promet. Ob prihodu policistov je s kršitvijo nadaljeval, z roko je udaril tudi po policijskem vozilu. Kršitelj je bil pridržan, izdan mu je bil plačilni nalog.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran