radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 611 klicev, 196 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 81 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana voznica. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Notranjih Goric je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Kilimanjaro, rdeče barve. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18.30 se je na cesti od Zaloga proti Dolu pri Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in traktorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica v ovinku zapeljala na nasprotno stran ceste in trčila v traktor, ki je pripeljal nasproti. Pri tem sta se je voznica huje, potnik v njenem vozilu pa lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 16.30 se je na Rimski cesti v Šmarju-sap zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 18. uri se je na Bratislavski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 6. ure se je na Ižanski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran