radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 81 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 251 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, goljufije, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje in sprožitve signalno varnostne naprave.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Okoli 22.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Gornjem Brezovem na območju PP Sevnica. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik osebnega avtomobila znamke Fiat peljal iz smeri Sevnice proti Dolnjem Brezovem. V Gornjem Brezovem je na prehodu ceste čez železniške tire zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in s ceste zapeljal v jarek. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegi vozil
Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa v Dolenji Pirošici ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran, nezavarovan in tehnično neizpraven avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Določila Zakona o voznikih, Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu in Zakona o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2.100 evrov.

Na mejni prehod Obrežje je nekaj pred 14. uro na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Mercedes AMG slovaških registrskih oznak. Kršitelj je pred zaključkom policijskega postopka speljal in z veliko hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Čatežu. Policisti so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za 26-letnega državljana Slovenije, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, uporabljal je ponarejeno vozniško dovoljenje. Avtomobil so mu zasegli in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Policisti PP Krško so nekaj po 19. uri v Drnovem kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault clio. Ugotovili so, da 24-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran, nezavarovan in tehnično neizpraven avtomobil. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,40 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Sevniški policisti prijeli tatove
Policisti PP Sevnica so dopoldne v prodajalni v Boštanju prijeli štiri tatove, ki so iz prodajalne poskušali odtujiti več artiklov. Storilci so predmete skrivali v podloge oblačil in žepe in brez plačila poskušali pobegniti. Ukradene predmete so jim zasegli in vrnili osebju prodajalne. Zoper osumljenca stara 22 in 25 let in osumljenki stari 19 in 24 let bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine
Na Kandijski cesti v Novem mestu je 18. 12. med 10. in 19. uro nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V kombiju prevažal 16 tujcev
Na avtocesti v smeri proti Ljubljani so policisti okoli 22.30 ustavljali voznika kombija Mercedes vito slovenskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po prehitevalnem pasu, potem pa vozilo nenadoma ustavil, preskočil ograjo in peš pobegnil. Policisti nadaljujejo z aktivnostmi za njegovo izsleditev. Ugotovljeno je bilo, da je v kombiju prevažal 16 državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Loče, Mihalovec, Župelevec, Nova vas pri Mokricah, Jereslavec) izsledili in prijeli 52 državljanov Sirije, 44 državljanov Maroka, osem državljanov Turčije, po dva državljana Iraka, Afganistana, Šrilanke in Pakistana in državljana Tunizije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Butoraj, Vinica, Žuniči, Miliči, Kvasica) so prijeli 27 državljanov Sirije in devet državljanov Afganistana in na območju PP Metlika (Rosalnice, Drašiči, Krmačina, Kamenica) 26 državljanov Sirije in tri državljane Somalije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran