radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 260 klicev, med temi 113 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 17 kaznivih dejanj,
  • 24 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo IV. kategorije,
  • 1 vozilo je bilo zaseženo vozniku,
  • 5 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1 v zasebnem prostoru.

policija splosniZaseženo vozilo
Na območju Gerečje vasi so policisti obravnavali voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,77 mg/l alkohola), vozilo mu je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

Prometna nesreča s smrtnim izidom
Včeraj, ob 19.24 smo bili obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom na avtocesti A1, na odseku Tepanje - Slovenska Bistrica, v smeri Sl. Bistrice, izven naselja Preloge. Kot kažejo prve ugotovitve, je voznik osebnega avtomobila trčil v delavca, izvajalca rednega vzdrževanja avtoceste, ki je tedaj opravljal vzdrževalna dela na odstavnem pasu. Njegove poškodbe so bile tako hude, da je na kraju, kljub pomoči reševalcev, umrl. O nesreči sta bila obveščena dežurna državna tožilka in dežurni preiskovalni sodnik. Voznik na kraju trčenja ni ustavil, pač pa se je tja vrnil šele kasneje. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (0,64 mg/l alkohola). Danes policisti PPP Maribor nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin navedene prometne nesreče in zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Gre za dvanajsto prometno nesrečo s smrtnim izidom (12) na območju PU Maribor letos, v katerih je življenje izgubilo 13 oseb (lani 14).

Obravnavani tujci
Včeraj zjutraj smo na območju Sp. Gruškovja obravnavali voznika osebnega avtomobila, v katerem so bile štiri osebe, državljani Sirije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Vozniku je bila odvzeta prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja države.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran