radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Včeraj, 19. decembra 2023 ob 23.56, smo bili obveščeni o prometni nesreči IV. kategorije, ki se je zgodila na območju naselja Renče, na lokalni cesti Renče – Oševljek (v bližini tamkajšnjega pokopališča). Po prvih zbranih podatkih je neznani voznik motornega vozila, neznane znamke in registrskih številk, okoli 23.50, med vožnjo trčil v 50-letnega pešca, ki je hodil po sredini vozišča. Omenjeni pešec je po trčenju z neznanim vozilom obležal na desnem smernem vozišču (gledano v smeri Gradišča nad Prvačino) in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Neznani voznik je po trčenju s kraja odpeljal ne da bi se na ustavil in poškodovancu nudil pomoč oz. o tem nemudoma obvestil Policijo.

prometna nesreca rence

(Foto: PPP Nova Gorica)

O tragični nesreči smo obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. S strani preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča je bila odrejena sodna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policisti Postaje prometne policije okoliščine prometne nesreče s smrtnim izidom še preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po 2. odstavku 323. člena KZ-1) in suma kaznivega dejanja Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči (2. odstavek 328. člena KZ-1).

Z namenom razjasnitve vseh okoliščin navedene prometne nesreče policisti Postaje prometne policije Nova Gorica naprošajo vse morebitne očividce, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede prometne nesreče s smrtnim izidom, da pokličejo prometne policiste (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, (05) 393 41 00, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličejo znano interventno številko policije 113. Poziv velja tudi udeleženemu neznanemu vozniku neznanega udeleženega vozila.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran