radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 704 klicev, 223 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 66 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 86 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 32 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Kamniku je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

V Preserjah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.200 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v novogradnjo in gradbeni zabojnik, od koder je neznani storilec odtujil več orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo znamke Stevens, bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.
V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti v Logatcu, ustavili kombi Poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 27 tujcev (državljanov Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo in so že v postopku oddaje namere za mednarodno zaščito. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci, ki so ponovno podali namero za mednarodno zaščito pa še potekajo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18.30 se je na enem izmed parkirišč v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica po prvih podatkih zaradi nepravilnega premika trčila v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je na ljubljanski obvoznici med Brdom in Kozarjami zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo, ki se je pred njim ustavilo zaradi razmer v prometu. Pri tem so se udeleženi voznik in potnika v njegovem vozilu lažje telesno poškodovali. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju pokazal 0.80 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Ljubljanski cesti v Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Litije zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem sta se povzročitelj in potnica v njegovem vozilu lažje telesno poškodovala Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran