radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 96 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 39:

  • pet s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;
  • 22 s področja prometne varnosti, od tega pet o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • pet s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju, policisti so pridržali eno osebo;
  • štirje o dogodkih, od tega eden o požaru in eden o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Tržiški policisti so bili včeraj okoli 11. ure obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec nasilno vstopil, pregledal notranjost in si prilastil denar in nakit. Dejanje je storil v dopoldanskem času. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometni nesreči z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči na območju Kranja, v kateri je 28-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčil v avtomobil voznika pred njim. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Blejski policisti so danes okoli 2.30 obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 22-letna voznica zapeljala izven vozišča in trčila v dva parkirana avtomobila na parkirnem prostoru. Avtomobil je vozila brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo. Avtomobil so ji zasegli. Prav tako je vozila pod vplivom alkohola (0,69 mg/l). Za povzročitev prometne nesreče policisti za njo vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez vozniškega izpita in pod vplivom alkohola pa bo z obdolžilnim predlogom predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Hujši prometni prekršek:
Radovljiški policisti so včeraj okoli 12.20 obravnavali 75-letnega voznika, ki je vozil avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo sodišče. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Preventiva: Smo v t. i. »veselem decembru«. Odobravamo in pozdravljamo veselje z zabavami v družinskem krogu, na javnih prireditvah ali čisto spontano druženje v krogu prijateljev. Saj se moramo sprostiti in poveseliti. Se pa vedno večkrat vprašamo, ali mora biti vedno prisoten alkohol? Zabavno je lahko tudi brez njega. Naša velika želja je, da ste kot pešci, kolesarji, e-skirojisti, vozniki motornih vozil za krmilom ali volanom TREZNI. Brez zaužitega alkohola ali prepovedane droge.

Za volan naj sede nekdo, ki ni pil alkohola ali užival prepovedane droge. Vi pa greste lahko s taksijem, avtobusom, vlakom itd...

Policisti bomo vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov vozil. Z različnimi oblikami policijskega dela želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise.

Globe za vožnjo pod vplivom alkohola so od 300 do 1.200 evrov in do 18 kazenskih točk. Vožnja pod vplivom prepovedane droge je 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. 18 kazenskih točk pomeni, da je potrebno opravljati ponovno vozniški izpit! Pri voznikih začetnikih je ta meja pri 7 kazenskih točkah.

Svetujemo vožnjo z NIČ alkohola. V prometu bodite samo z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite. Motorna vozila morajo biti registrirana!

Javni red in mir:
Kranjski policisti so včeraj nekaj pred 20. uro obravnavali 51-letnega moškega, ki se je na javnem kraju nedostojno vedel do druge osebe. Po prihodu policistov na kraj, s kršitvijo ni prenehal ter ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zato so mu odredili pridržanje do 12 ur. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Požar:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 20. uro obveščeni o požaru v garaži stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter vodijo postopek. Vzrok požara in višina materialne škode še nista znana. O vsem bodo policisti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran