radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 164 klicev.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 5 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 07.34 smo bili obveščeni o delovni nesreči, do katere je prišlo v enem od pivških podjetij. Ugotovljeno je bilo, da je na 52-letnega delavca, doma iz Postojne, med razstavljanjem opažne plošče iz betonskega stebra, le-ta z višine 1,5 metra padla nanj in ga lažje telesno poškodovala. Tuja krivda ni bila zaznana, zaradi česar bo na ODT podano poročilo.

Ob 9.21 uri smo bili obveščeni, da se je železniški progi med železniškima postajama Postojna in Prestranek, pri železniškem prehodu Rakitnik, zgodila železniška nesreča, pri čemer je potniški vlak povozil skupino delavcev Slovenskih železnic, ki so na progi izvajali dela. Na kraju sta dva delavca podlegla poškodbam, druga dva sta bila huje telesno poškodovana. Štirje delavci v nesreči niso bili poškodovani. V času nesreče se je na vlaku nahajalo 10 potnikov, ki pa v nesreči niso bili poškodovani. Policisti in kriminalisti PU Koper nadaljujejo s preiskovanjem železniške nesreče.

Ob 09.48 smo bili obveščeni,da je v garažni hiši Hotela Žusterna neznani voznik neznanega motornega vozila v času od 20.12.2023 od 12:00 ure do 21.12.2023 do 9:25 ure trčil v tam parkiran osebni avtomobil Audi A4, črne barve in ga poškodoval po desnem delu zadnjega odbijača. Po trčenju je s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu posredoval svoje podatke. V kolikor je kdo videl navedeno trčenje ga naprošamo, da naj to sporoči na najbližjo policijsko postajo ali pokliče na interventno številko policije 113 oziroma, če želi ostati anonimen pa na anonimni telefon policije 080-1200.

V Izoli je 32-letni moški zalezoval 33-letno žensko in sicer tako, da ji je pošiljal več SMS-sporočil, večkrat klical ter tudi večkrat trkal na vrata njenega stanovanja in to kljub temu, da ga je večkrat opozorila, da z njim ne želi imeti ničesar. Policisti so mu izdali plačilni nalog po 6/1 ZJRM.

V enega od koprskih gostinskih lokalov je prišel vidno vinjen 26 letni državljan Bolgarije, ki je pričel nadlegovati goste in zaposlene, slednji ga namreč niso hoteli postreči z alkoholnimi pijačami. Ob prihodu policistov na kraj je med postopkom ponovno začel kričati in zmerjati goste lokala, ukazov policistov, da s kršitvijo preneha in se umiri pa ni upošteval, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje po 109/2 ZP-1. Policisti so pri tem uporabili prisilna sredstva. Kršitelju so policisti zaradi kršitev po 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM izdali plačilni nalog.

Ob 23.43 je bil OKC PU Koper obveščen o hrupu, ki je prihajal iz enega od gostinskih lokalov v okolici Postojne, kar je pri nočnem počitku zmotilo bližnjo stanovalko. Zoper odgovorno osebo gostinskega lokala sledi hitri postopek po 8/2 ZJRM.

Na Jelšanah so ob 23.51 ustavili 61-letnega voznika osebnega vozila, sicer drž. Hrvaške, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,81 mg/l. Vozniku je bilo na podlagi 24. člena ZPrCP odrejeno pridržanje. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter sledi obdolžilni predlog.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran