radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV prometni nesreči III. kategorije na Goriškem huje poškodovan voznik avtomobila
Včeraj, 21. decembra ob 20.01, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije na cesti Solkan – Trnovo (Mestna občina Nova Gorica), kjer je osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Z ogledom in z zbiranjem obvestil je bilo na kraju prometne nesreče ugotovljeno, da je 26–letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz Ravnice proti Solkanu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je zaradi neprilagojene hitrosti v blagem preglednem desnem ovinku z vozilom zapeljal desno na bankino in zatem zadel v kamen ter drevo. Vozilo se je po trku prevrnilo in se prevračalo ter na koncu obstalo pod bankino. Poleg policistov PP Nova Gorica so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka ter s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na cestišče. Na kraju so pomoč nudili tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so predvidoma huje poškodovanega voznika po nudeni oskrbi na kraju z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje najprej v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici, nato pa na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Novogoriški policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče uvedli prekrškovni postopek.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 21. decembra popoldne, v Novi Gorici mladoletniku v postopku zasegli posušene delce rastline, zeleno rjave barve. Zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge, so bili mlajši osebi omenjeni rastlinski delci zaseženi in poslani v nadaljnjo analizo. Če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven na prepovedano drogo, bodo policisti zoper starejšega mladoletnika podali obdolžili predlog na okrajno sodišče v Novi Gorici zaradi storitve prekrška po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prav tako so policisti danes, 22. decembra zgodaj popoldne, na območju Nove Gorice imeli v postopku dva starejša mladoletnika in jima v postopku zasegli ročno zvite cigarete z rastlinskimi delci zaradi suma, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zasežene predmete so policisti poslali na nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo policisti zoper mlajši osebi podali obdolžili predlog na okrajno sodišče v Novi Gorici zaradi storitve prekrška po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici udeleženi voznici avtomobilov
Včeraj, 21. decembra ob 19.28, so policiste obvestili o manjši prometni nesreči z majhno poškodbo na parkirnem prostoru večjega nakupovalnega centra na Goriškem in v kateri sta bili udeleženi voznici dveh avtomobilov. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Nova Gorica odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Pri vzvratni vožnji iz parkirnega prostora zadel drugo vozilo
Včeraj, 21. decembra ob 16.45, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na parkirišču v spodnji etaži večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici in v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 50-letni voznik pri vzvratni vožnji iz parkirnega prostora oplazil drugo osebno vozilo, s katerim se je v tistem trenutku pravilno mimo pripeljal 76–letni voznik. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Nova Gorica odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Na Tolminskem iz prometa izločili mlajšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Bovec so v torek, 20. decembra ob 14.34, na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom, na Volarski ravnini, ustavili in kontrolirali 22-letnega voznika osebnega avtomobila s priklopnim vozilom. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da mlajši voznik ne poseduje oz. nima opravljene ustrezne kategorije, ki bi bila potrebna za prevoz priklopnega vozila. Bovški policisti so mu osebni avtomobil in priklopno vozilo zasegli (po določilu 23. člena ZPrCP), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti na Ajdovskem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 21. decembra ob 16.41, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na hitri cesti H4, izvoz Ajdovščina. Ugotovljeno je bilo, da je 47–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Francije, vozil po omenjeni hitri cesti iz Vrtojbe in pred Ajdovščino najprej zavil na zaviralni, nato pa nazaj na vozni pas v času, ko je po njen pravilno pripeljal 42–letni voznik drugega avtomobila. Med njunimi vozili je prišlo do trčenja, nihče ni bil poškodovan. Prometni policisti so francoskemu vozniku zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran