radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 267 klicev, od tega 123 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • 36 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 5 prometnih nesreč II. kategorije, v katerih se je 5 oseb lahko telesno poškodovalo,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala,
  • enemu kršitelju cestno prometnih predpisov so policisti zasegli avtomobil,
  • 21 prijav kršitev javnega reda in miru in sicer 11 na javnem kraju in 10 v zasebnem prostoru,
  • enega kršitelja so policisti pridržali do streznitve po določbah ZP-1, ker ni upošteval ukazov policistov in je s kršitvijo nadaljeval.

policija splosniPrometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami
Včeraj, okoli 18. ure so policisti Postaje prometne Policije Maribor opravili ogled kraja prometne nesreč na G1 s hudimi telesnimi poškodbami, v kateri je bil voznik osebnega avtomobila, ki je bil v prometni nesreči sam udeležen, hudo telesno poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v UKC Maribor, njegovo zdravstveno stanje pa je resno ogroženo. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zadevo ustrezno zaključili.

Vozila pod vplivom alkohola in povzročila prometno nesrečo
Včeraj, v popoldanskih urah, so policisti Postaje prometne Policije Maribor v Mariboru obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, katero je povzročila voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom. Med postopkom ji je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal kar 1.43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršiteljico so policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Požar v stanovanju
Nekaj po eni uri danes zjutraj pa smo bili obveščeni v požaru v stanovanju na območju Maribora, kjer je bila ena oseba še v stanovanju in je imela zaradi dima zdravstvene težave. Gasilci so požar pogasili, stanovalec pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti zaenkrat še opravljajo ogled kraja požara, v katerem je stanovanje oz. oprema v stanovanju v celoti zgorela, nastala pa je velika gmotna škoda. Po opravljenem ogledu in vseh zbranih obvestilih pa bodo policisti zadevo ustrezno zaključili.

Drugih odmevnejših dogodkov v obravnavanem obdobju nismo beležili.

Miran Klemen, mag.
samostojni policijski inšpektor II
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran