radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 6 - 12 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v preteklem vikendu intervenirali v 154 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 442 klicev.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom v stanovanjsko hišo, 2 poskusa vloma v stanovanjsko hišo, 6 tatvin, 5 kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, 4 kazniva dejanja goljufije, po 2 kaznivi dejanji nasilja v družini in lahke telesne poškodbe ter po 1 kaznivo dejanje nasilništva in povzročitve splošne nevarnosti.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 30 primerih.

V preteklem vikendu so policisti na območju Policijske uprave Koper obravnavali 30 nezakonitih prehodov državne meje.

Petek, 22. 12. 2023
Ob 02.38 smo bili obveščeni o prometni nesreči v okolici Sežane. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 25-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Ajdovščine, ki na delu ceste, kjer potekajo vzdrževalna dela in je promet urejen izmenično s semaforji, ni upošteval rdeče luči na semaforju, temveč je nadaljeval z vožnjo in trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 52-letni voznik iz okolice Štanjela. Udeležencema je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je rezultat pri povzročitelju pokazal 0,90 mg/l, zaradi česar mu je bilo na podlagi 24. člena ZPrCP odrejeno pridržanje. Zoper povzročitelja bo na pristojno okrajno sodišče zaradi več kršitev ( 99/10, 105/4-4 in 16/5 ZPrCP ter 25/6-1, 49/7-3, 34/2-1 ZMV) podan enotni obdolžilni predlog.

Ob 06.52 smo bili obveščeni o prometni nesreči v krožišču pri uvozu na makadamsko parkirišče v Žusterni, kjer je obstal poškodovan osebni avtomobil. Policisti so ugotovili, da je voznik s kraja odšel še pred njihovim prihodom, poškodovano vozilo pa je zapustil kar na vozišču. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 41-letni moški iz okolice Kopra, ki je vozil iz smeri Žusterne proti Kopru in je v krožišču, kjer je uvoz na makadamsko parkirišče zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal naravnost skozi krožišče, pri tem trčil v betonski robnik notranjega roba krožišča, prevozil travnato površino ter z desnim delom trčil v nosilni drog prometnega znaka in ga poškodoval. Po trku je vozilo ostalo nevozno na kraju in deloma oviralo promet. Zoper voznika bo uveden hitri postopek za kršitve po 110. in 45. členu ZPrCP.

Iz Pirana je poklical 45 letni moški in prijavil, da ga je en občan napadel in udaril po roki. Policisti so ugotovili, da je do prijavitelja pristopil 52-letni moški iz Ljubljane ter ga udaril in mu rekel, da ga bo utopil. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po 6/1 ZJRM.

Eden od koprskih trgovcev z vozili je prijavil grožnje stranke, ki je pri njemu predhodno kupila rabljen osebni avtomobil. Policisti so na kraju ugotovili, da je 55-letni moški v začetku meseca pri njemu kupil rabljen osebni avtomobil, sedaj pa je prodajalcu pričel groziti, da vozilo ne deluje pravilno. Prodajalec mu je rekel, da naj uveljavlja jamstvo, ki ga ima vozilo, po čemur se je kupec vznemiril in pričel prodajalcu groziti. Zoper 55-letnega kršitelja bo uveden hitri postopek po 6/1 ZJRM.

Na PP Koper se je zglasil 52-letni moški iz območja Štajerske in prijavil, da so ga pri poslovanju z Bitcoini ogoljufali za 50.000 evrov. Ugotovljeno je bilo, da je doslej neznani storilec oškodovanca z lažnivim prikazovanjem dejanskih okoliščin spravil v zmoto tako, da mu bo izplačal vsoto kripto valut, zaradi česar mu je oškodovanec posredoval podatke svojega TRR, iz katerega je nato neznani storilec opravil dvanajst transakcij v višini 41.415 evrov. Prav tako je neznani storilec opravil transakcije iz TRR računov hčerke oškodovanca v višini 1.100 evrov in sina oškodovanca v višini 153 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Goljufije.

Ob 15.05 uri so policisti v Sečovljah opazili 44-letnega domačina, ki je na povodcu sprehajal psa. Ker gre za psa, ki je evidentiran kot nevaren pes in je bil na povodcu brez nagobčnika so lastniku predočili prekršek po 45/3-1-2 ZZŽiv ter izrekli globo v znesku 800 evrov.

Ob 15.26 uri so policisti pri Postojni opazili osebni avtomobil madžarskih registrskih oznak, v katerem je bilo večje število oseb in je obstajal sum, da gre za osebe, ki so v Slovenijo vstopile nezakonito. Policisti so vozilo večkrat poskušali zaustaviti, vendar se voznik na znake policistov ni zmenil, temveč je z veliko hitrostjo odpeljal naprej v smeri proti Vipavi. Policisti so ga pri Podnanosu prisilno zaustavili s sredstvom za prisilno ustavljanje motornih vozil, stingerjem. Po nekaj sto metrih je vozilo ustavilo, voznik pa je peš pobegnil. Policisti so stekli za njim in ga kmalu prijeli ter ugotovili, da gre za 18-letnega državljana Moldavije. V vozilu je prevažal 6 državljanov Bangladeša, od tega 1 v prtljažniku. Vse nadaljnje postopke so prevzeli policisti PU Nova Gorica.

Ob 16.13 so nas iz SB Izola obvestili, da imajo v obravnavi 30-letno žensko iz Kopra, ki je bila udeležena v prometni nesreči in ima poškodovan komolec. Policisti so ugotovili, da je slednja danes po kolesarski stezi iz smeri Žusterne proti Kopru vozila električni skiro, kjer je izgubila oblast nad vozilom in padla. Pri padcu je zadobila hude telesne poškodbe. Zoper voznico sledi hitri postopek.

V eno od trgovin v Portorožu je prišla 52-letna ženska iz okolice Lucije, ki je najprej udarila prodajalca nato pa še odrinila prodajalko. Tudi ob prihodu policistov se ni umirila ter ni upoštevala ukazov policistov, temveč se je med postopkom tudi aktivno uprla, zaradi česar so zoper njo uporabili prisilna sredstva. Policisti so na kraj poklicali zdravstveno osebje, ki je zoper kršiteljico odredilo prisilno hospitalizacijo. Policisti so ji na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 16.53 uri smo bili obveščeni, da moški manjše postave po Kopru nadleguje ljudi in straši otroke. Policisti so izsledili 26-letnega državljana Bolgarije. Ker je bil slednji vinjen in je s prekrški nadaljeval so mu policisti po 109/2 ZP odredili pridržanje in zaradi kršitev čl. 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM izdali plačilni nalog.

V okolici Ilirske Bistrice je 45-letni moški prišel do 38-letne ženske, njegove bivše partnerko, kjer je prišlo med njima do spora zaradi plačevanja preživnine. Med sporom je moški žensko zmerjal ter jo tudi močno prijel za vrat, zaradi česar je v nadaljevanju iskala zdravniško pomoč. Zoper 45-letnega moškega sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe.

Iz SB Izola so nas obvestili, da imajo v oskrbi 77-letnega moškega, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je slednji vozil električno kolo po parencani, kjer sta se v Strunjanu srečala z neznanim mopedistom, vendar se eden drugemu nista uspela izogniti, zaradi česar sta oba padla po tleh. Pri tem sta se pogovorila, vendar takrat nihče od njiju ni čutil bolečin. Zvečer je voznik električnega kolesa začutil bolečine, zaradi česar je odšel na urgenco, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V okolici Izole je 27 letni-moški fizično napadel njegovo 37-letno partnerko in sicer tako, da jo je večkrat s pestjo udaril v glavo. Moškemu so policisti izrekli ukrep Prepoved približevanja, zoper njega pa sledi kazenska ovadba zaradi kaznivih dejanj Nasilja v družini in Lahke telesne poškodbe.

Sobota, 23. 12. 2023
Ob 01.07 smo bili obveščeni o požaru v enem od stanovanj v Piranu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je imela 60-letna ženska poleg manjše peči na drva postavljeno platneno košaro, ki se je zaradi vročine vnela, nakar se je vnel še bližnji pralni stroj. Ogenj je pogasila sama ob pomoči sosede, na predmetih pa je nastalo za 1.000 evrov škode. Sledi poročilo na ODT.

V enem od gostinskih lokalov v Kopru sta 21-letni in 19-letni moški fizično napadla 17-letnega fanta (vsi so doma iz Kopra), pri čemer sta ga najprej udarila v glavo, ko je padel na tla pa sta še z nogami brcala. 17-letnik je bil s strani očeta odpeljan v SB Izola, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil lahke telesne poškodbe. Zoper oba napadalca sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nasilništva.

Nekdo je vlomil v klet enega od stanovanjskih blokov v Postojni in iz nje izvršil tatvino motorne žage znamke Stihl 362C. S tem je lastnika oškodoval za 800 evrov.

Ob 14.09 uri smo bili obveščeni o nesreči dveh jamarjev, ki sta obstala v Golokratni jami, nedaleč od Sežane. Z navedenima so policisti in jamarski reševalci vzpostavili stik in ugotovili, da sta obtičala na vrveh in da nista poškodovana. Reševanje obeh je trajalo vso do 20.30 ure, ko je 15 jamarskih reševalcem uspelo oba spraviti na površje. Ugotovljeno je bilo, da je šlo za dva mlajša jamarja, 16-letnega in 17-letnega državljana Italije, ki se jima je med spustom na vrvi naredil vozel, zaradi česar sta obtičala. Na kraju jih je prevzel eden od staršev.

Ob 21.38 uri smo bili obveščeni, da je 48-letni moški pri vrnitvi v svoje stanovanje v Kopru opazil, da mu je nekdo v času, ko ga ni bilo doma, vlomil v stanovanje. Ko je vstopil v stanovanje je opazil, da so v njem tri ženske, ki jih je uspel zadržati do prihoda policistov. Ugotovljeno da gre za tri državljanke Hrvaške, stare 30, 23 in 28 let, ki so predhodno vlomile v stanovanje ter ga pregledale in ukradle denar in nakit v vrednosti cca. 5.000 evrov. Vsem trem je bila odvzeta prostost in so bile privedena na PP Koper. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Velike tatvine v zvezi s poskusom.

V Kopru so 14-letnemu fantu zasegli manjšo količino snovi, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.54 so policisti v Izoli ustavili 49-letno voznico osebnega avtomobila, doma iz Sežane. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je rezultat pokazal 1,19 mg/l. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, zoper njo pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.58 uri je bil dežurni na OKC obveščen o vlomu v stanovanjsko hišo v Kopru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času odsotnosti lastnika vlomil v stanovanjsko hišo, notranjost pregledal ter izvršil tatvino vrednejših predmetov in gotovine v skupni vrednosti cca. 16.500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Nedelja, 24. 12. 2023
Na enem od prireditvenih prostorov v Kopru se je 38-letni moški iz okolice Kopra sprl z varnostnikom. Ker ni upošteval opozoril varnostnika mu je bil izdan plačilni nalog po 89/2-3 ZZasV.

Ob 01.04 uri so policisti v okolici Ilirske Bistrice zaustavili dva osebna avtomobila nemških registrskih oznak. Prvega je vozil 21-letni državljan Sirije, drugega pa 34 letni državljan Sirije. Slednji je v vozilu prevažal 5 nezakonitih migrantov, ravno tako državljanov Sirije. Obema voznikoma so policisti odvzeli prostost in bo zoper njiju podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Vseh 5 nezakonitih migrantov je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Na Spodnjih Škofijah je nekdo iz osebnega avtomobila ukradel obe registrski tablici KP BN-421. Na istem vozilu je predrl vse štiri pnevmatike, na sosednjem avtomobilu pa predrl še dve pnevmatiki. Prvega lastnika je oškodoval za 550 evrov, drugega pa za 260 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Preko noči je nekdo poškodoval vhodna vrata v enega od stanovanjskih blokov v Kopru. Stanovalce je oškodoval za 300 evrov.

V enem od apartmajev v Ankaranu sta 11 dni prenočevala 41-letni moški iz Ajdovščine in 34-letna ženska iz Postojne. Prenočišče sta zapustila ne da bi poravnala račun v znesku 1.100 evrov. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje goljufije.

V okolici Ilirske Bistrice je sta dva psa napadla psa, ki ga je sprehajala 48-letna domačinka. Zoper lastnika psov sledi hitri postopek zaradi kršitve ZZŽiv.

Ob 13.41 uri so policisti na izvozu iz avtoceste na Črnem Kalu zaustavili osebni avtomobil ljubljanskih registrskih oznak, ki je vozil 47-letni državljan BiH. Slednji je v vozilu prevažal 4 državljane Sirije, ki so v Slovenijo vstopili na nezakonit način. Vozniku so policisti odvzeli prostost in bo zoper njega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Vsi 4 nezakoniti migranti so zaprosili za mednarodno zaščito.

Ob 15.59 so policisti v Postojni ustavili 21-letno voznico osebnega avtomobila, doma iz Postojne. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je rezultat pokazal 1,04 mg/l. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, zoper njo pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.18 uri smo bili obveščeni o železniški nesreči med Dolnjimi Ležečami in Divačo. Na tej relaciji je vlak povozil prometni znak, ki ga je neznanec postavil na tire. Pri tem je znak poškodoval pnevmatsko cev za dovod zraka zavoram, kar je povzročilo, da se je vlak nemudoma samodejno ustavil. Nevarnosti za iztirjenje vlaka, kakor tudi za potnike, ki so se takrat nahajali na vlaku ni bilo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V okolici Postojne je 48 letni moški doma vinjen razgrajal in razmetaval, ravno tako je svojo 30-letno soprogo želel napoditi iz stanovanja. Slednji se je nedostojno vedel tudi do policistov in ni upošteval njihovih zakonitih ukazov, ravno tako jim je rekel, da naj ga ustrelijo. Policisti so na kraj poklicali dežurno zdravnico, ki je zoper njega odredila prisilno hospitalizacijo. Izdan mu je bil plačilni nalog po 6/4, 7/2 in 22/1 ZJRM.

Neznani storilec je okoli 23.00 prišel do bližine garažne hiše v Piranu, kjer z neznano vnetljivo snovjo zakuril dve zapuščeni vozili in tako povzročil požar, ki se je razširil na bližnji zapuščen objekt tako, da je bila delno poškodovana fasada in eno polkno. Nastala je materialna škoda v cca. 2.000 evrov. S tem je neznani storilec povzročil splošno nevarnost za življenje ljudi in njihovo premoženje, sledi kazenska ovadba.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran