radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 74 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 33:

- sedem s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;

- pet s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;

- osem s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;

- pet o dogodkih, od tega eden o reševanju v gorah.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 15.45 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost skozi kletno okno in si prilastil denar. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči na relaciji Podkočna-Podmežakla. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 47-letni voznik med vožnjo z avtomobilom zapeljal s ceste in trčil v drevo. Vozil je pod vplivom alkohola (0,98 mg/l, kar je okoli 2 promila) in brez opravljenega vozniškega izpita. Avtomobil so mu zasegli. Za povzročitev prometne nesreče in vožnjo pod vplivom alkohola policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez vozniškega izpita pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

prometna nesreca podkocna podmezakla

alkotest 0 98

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so včeraj nekaj čez 12. uro na območju Lesc, obravnavali 47-letnega voznika, ki je osebni avtomobil vozil brez opravljenega vozniškega izpita. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Mejne zadeve:
Dopolnitev: Obvestilo o kaznivem dejanju prepovedanega prehajanja meje ali ozemlje države, ki smo ga objavili v dnevniku dogodkov 24. decembra 2023 in ga je storil državljan Ukrajine 23. decembra 2023 nekaj čez polnoč na območju naselja Hotemaže v občini Šenčur, dopolnjujemo s podatkom, da je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Gore:
Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 12.30 obveščeni o 25-letnem pohodniku, ki je sestopal z Visoke Ponce proti Planici in po podatkih s katerimi razpolagamo, na poti omagal in zaradi krčev ni mogel nadaljevati poti, zato je zaprosil za pomoč. Na kraju so bili reševalci GRS Rateče in dežurna ekipa HNMP z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran