radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 462 klicev, 133 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 32 nanašalo na kriminaliteto, 30 na javni red in mir, ter 40 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 3 tatvine, vlom in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 9 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Hrastniku je bilo vlomljeno prehrambni obrat, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj zvečer so policisti na Vrhniki, ustavili vozilo čeških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 4 tujce (državljane Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prijet osumljenec drznih tatvin
Včeraj v večernem času smo bili obveščeni o dveh drznih tatvinah v gostinskih lokalih na območju centra Ljubljane. V enem primeru je storilec izkoristil nepozornost oškodovanca in mu iz jakne odtujil denarnico z vsebino, v drugem primeru pa je isti storilec oškodovanki odtujil mobilni telefon. S tem si je pridobil okoli 800 evrov protipravne premoženjske koristi. Na podlagi danega opisa je bil osumljenec prijet na območju centra Ljubljane. Policisti so pri njem našli in mu zasegli odtujene predmete, ki so bili vrnjeni oškodovancema. 29-letnemu državljanu Maroka so odvzeli prostost in nadaljujejo z zbiranjem o vseh okoliščinah kaznivih dejanj. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 9. ure se je na Rocenski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik na parkirišču zaradi nepravilnega premika pri vožnji vzvratno trčil v peško, ki je padla po tleh. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran