radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 476 klicev, 141 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 46 na javni red in mir, ter 25 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko in drzno tatvino, 9 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat (ena oseba je bila pridržana) na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V okolici Medvod je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in druge predmete. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Cube. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Grosuplju je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Podjetje je oškodoval za okoli 300 evrov.

V Grosuplju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so iz dveh vozil odtujili akumulatorja. Podjetje je oškodovano za okoli 3.000 evrov.

Roparska tatvina in poskus drzne tatvine – prijeta osumljenca
Policisti so bili včeraj obveščeni tudi o roparski tatvini, ki je bila izvršena na območju centra Ljubljane, kjer sta osumljenca oškodovanki zagrozila s pretepom in jo prisilila da je na bankomatu dvignila gotovino, ki sta jo nato odtujila in zbežala. Na podlagi danega opisa so enega izmed osumljencev zadržali redarji, drugega pa so prijeli policisti. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta osumljena, tem poskušala vlomiti tudi v sakralni objekt oziroma skrinjico z denarjem, kar pa jima ni uspelo saj sta bila s kraja prepodena. Policisti so 41 in 29 letnima državljanoma Slovenije odvzeli prostost in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivih dejanj. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19.30 se je v Ribnici zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik pri zavijanju v križišču zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v montažno steno gostinskega lokala. V lokalu je bilo v tem času več gostov, pri tem pa sta bila dva izmed gostov lažje poškodovana. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 1.01 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 10. ure se je na Opekarski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran