radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 145 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 58:

  • 11 s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu in eden o tatvini;
  • 11 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in dva o prometni nesreči z materialno škodo;
  • 15 s področja javnega reda in miru, od tega šest o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
  • devet o dogodkih, eden o nesreči na smučišču, eden o padcu pohodnice in dva o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Škofjeloški policisti so bili v ponedeljek okoli 22. ure obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v hišo nasilno vstopil skozi okno in si prilastil nakit in denar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Kranjski policisti so bili v ponedeljek okoli 17.30 obveščeni o tatvini registrskih tablic s parkiranega avtomobila na območju Kranja. Policisti zbirajo obvestila in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Blejski policisti so bili včeraj nekaj pred 13. uro obveščeni o prometni nesreči, na relaciji Bled-Lesce. 27-letna voznica je med vožnjo po klancu navzdol zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala levo in trčila v prometni znak in varovalno ograjo sredinskega cestnega otoka. Sopotnica v njenem avtomobilu je bila lahko telesno poškodovana in z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti za voznico vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Radovljiški policisti so bili v ponedeljek nekaj čez 14. uro obveščeni o prometni nesreči s pobegom, na enem izmed parkirišč na območju Begunj na Gorenjskem. Po podatkih s katerimi razpolagamo je voznica z avtomobilom trčila v drug parkiran avtomobil in s kraja odpeljala. To so opazili mimoidoči in obvestili policijo. 61-letna voznica je bila v nadaljevanju izsledena. V postopku je bilo ugotovljeno, da je medtem povzročila še eno prometno nesrečo, saj je med vožnjo trčila v prometni znak in podrla še kar nekaj obcestnih količkov. Avtomobil je vozila pod vplivom alkohola (0,77 mg/l). Policisti za njo za povzročitev prometnih nesreč vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola pa bo z obdolžilnim predlogom predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Hujša prometna prekrška:
Gorenjski prometniki so bili včeraj nekaj čez 7. uro obveščeni o vozniku, ki je z avtomobilom vozil po gorenjski avtocesti v nasprotno smer. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je 44-letni voznik, državljan Bolgarije, z avtomobilom pripeljal do cestninske postaje pred predorom Karavanke, tam polkrožno obrnil in se odpeljal nazaj v nasprotno smer. Na odcepu za bencinski servis je zapeljal s ceste na parkirišče, kjer so ga izsledili policisti. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga z obdolžilnim predlogom privedli k dežurni sodnici pristojnega okrajnega sodišča.

Gorenjski prometniki so včeraj nekaj pred 21. uro obravnavali 43-letnega voznika avtomobila, ki je na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljane, vozil s hitrostjo 191 km/h. Omejitev hitrosti je 130 km/h. Vozil je tudi pod vplivom alkohola (0,45 mg/l). Policisti so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Za omenjena prekrška so mu izdali plačilni nalog v skupnem znesku 1.300 evrov in seštevkom 21 kazenskih točk.

hitrost avtocesta 191kmh alkohol

Javni red in mir:
Kranjski policisti so bili v ponedeljek nekaj čez 17. uro obveščeni o 44-letnem moškem, ki se je nedostojno vedel do svoje partnerice. Ob prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal, zato so mu odredili pridržanje do 12 ur. Prav tako se je nedostojno vedel tudi do policistov. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Smučišče:
Kranjskogorski policisti so bili v torek okoli 11.30 obveščeni o nesreči na smučišču v Kranjski Gori. 23-letna deskarka, državljanke Avstralije, je med deskanjem po smučišču padla in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo o dogodku obveščali pristojno državno tožilstvo.

Padec pohodnice:
Kranjskogorski policisti so bili v torek okoli 14. ure obveščeni o padcu 58-letne pohodnice, državljanke Kitajske, ki se je vračala iz Tamarja proti Planici. Na zasneženi poti je padla in se lahko telesno poškodovala. Na kraju so ji pomoč nudili gorski reševalci GRS Rateče. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran