radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo od petka do danes prejeli 1.265 klicev občanov. 342 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

88 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 117 s področja prometne varnosti in 108 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Podaljšan praznični vikend sta zaznamovali dve tragični prometni nesreči, o katerih smo že poročali Obe sta se zgodili na Koroškem. V petkovi prometni nesreči je umrl 33-letni sopotnik v vozilu povzročitelja prometne nesreče, v sobotni pa 43-letni voznik osebnega vozila.

Poleg omenjenih tragičnih prometnih nesreč smo obravnavali še 9 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 47 prometnih nesreč z materialno škodo.

Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, smo zasegli vozili.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo osemnajstkrat ukrepali v javnih in petnajstkrat v zasebnih prostorih.

Od petka do danes smo obravnavali 10 kršitev s pirotehniko, v šestih primerih smo občanom prepovedane pirotehnične izdelke zasegli.

Petek, 22. december 2023
Na območju Rimskih Toplic smo v petek obravnavali nesrečo pri delu, kjer se je pri cepljenju drv poškodoval 24-letni domačin, ki ga je hidravlika stisnila med cepilec in traktor. Hudo poškodovanega 24-letnika so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

V Mislinji smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je ukradel dve zlati verižici.

Vlom v stanovanjsko hišo smo obravnavali tudi v Velenju, kjer je storilec v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je več zlatnine.

V Podvinu pri Polzeli smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Sobota, 23. december 2023
V Tlakah pri Rogatcu smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec ni ničesar ukradel.

Vlom v stanovanjsko hišo smo obravnavali tudi v Dravogradu, kjer je storilec iz denarnice ukradel nekaj gotovine.

V Skornem pri Šoštanju, v Kostrivnici in v Tlakah pri Rogatcu smo obravnavali vlome v nenaseljene stanovanjske hiše. Lastniki ničesar ne pogrešajo.

Okoli 23. ure smo v Celju obravnavali drzno tatvino. Storilca, ki je občanki iz rok iztrgal denarnico z gotovino in dokumenti, smo kmalu po dejanju prijeli v bližini. Denarnico smo lastnici vrnili. 21-letnega storilca bomo kazensko ovadili.

Ponedeljek, 25. 12. 2023
V Šentrupertu smo obravnavali tatvino okoli 300 litrov goriva, ki ga je neznani storilec ukradel iz rezervoarja tovornega vozila.

Torek, 26. december 2023
Nekaj čez sedmo uro zjutraj smo bili obveščeni, da je v Homcu, na območju Vojnika, prišlo do požara na stanovanjski hiši. Ogenj je uničil mansardo in ostrešje. Do požara je prišlo, ker je stanovalec na vročem štedilniku pozabil ponev z oljem.

V Celju smo obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel menjalni denar.

V trgovini v Celju smo obravnavali poskus roparske tatvine. Prodajalka je uspela mlajšemu moškemu stvari, ki jih je poskušal ukrasti odvzeti. Storilec je pobegnil.

Petek, 22. december 2023
Na območju Mežice smo v petek ustavili poljskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal štiri državljane Sirije, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Državljani Sirije so zaprosili za mednarodno zaščito. Voznika bomo kazensko ovadili.

Sobota, 23. december 2023
Na območju Vranskega smo ustavili ukrajinskega voznika kombiniranega vozila z nameščenimi poljskimi registrskimi tablicami, ki je v vozilu prevažal sedem državljanov Sirije in dva državljana Somalije, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Državljani Sirije in Somalije so zaprosili za mednarodno zaščito. Voznika, ki jih prevažal, bomo kazensko ovadili.

Ponedeljek, 25. 12. 2023
Na avtocestnem počivališču Lopata smo obravnavali dva državljana Irana, ki sta na nezakonit način vstopila v Slovenijo. Oba sta za zaprosila za mednarodno zaščito.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran