radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 48-urah intervenirali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 185 klicev.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom v stanovanjsko hišo, 2 vloma v poslovni prostor, 3 vlome v kleti, 2 tatvini, 4 kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, po 1 kaznivo dejanje nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, hude telesne poškodbe ter 1 kaznivo dejanje v zvezi z mamili.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 10 primerih.

V zadnjih 48 urah so policisti na območju Policijske uprave Koper obravnavali 19 nezakonitih prehodov državne meje.

Prijete vlomilke
V soboto, 23. 12. 2023, v večernih urah, so tri ženske vlomile v dve hiši na območju centra Kopra ter odtujile več kosov zlatnine, gotovine in druge vrednejše predmete, v skupni vrednosti več tisoč evrov. Pri enem od vlomov jih je zalotil lastnik in jih zadržal do prihoda policije. V nadaljevanju so bile državljanke Hrvaške (stare 30, 28 in 23 let) privedene k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse tri odredil pripor.

Občane opozarjamo na samozaščitne ukrepe in pozivamo, da v prazničnem obdobju ob odhodu od doma zaklepajo vsa okna in vrata ter v bivalnih prostorih pustijo prižgano luč, s čimer dajo videz, da prostori niso prazni.

Več nasvetov za samozaščitno ravnanje: https://policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije

Ponedeljek, 25. 12. 2023
Ob 00.55 je 33-letni državljan Srbije pred enim od gostinskih lokalov v Ilirski Bistrici udaril 21-letnega moškega iz okolice Ilirske Bistrice. Kršitelju so policisti na kraju izdali plačilni nalog po 6/2 ZJRM.

Ob 3.33 uri so policisti na Starodu zaustavili osebni avtomobil švicarskih registrskih oznak, ki ga je vozil 18-letni državljan Turčije. Prevažal je 7 nezakonitih migrantov, in sicer 5 državljanov Sirije in 2 državljana Turčije. 18-letnemu vozniku so policisti odvzeli prostost in bo zoper njega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Vsi nezakoniti migranti so zaprosili za mednarodno zaščito.

V okolici Kopra je prišlo do prepira med zakoncema. Zoper žensko so policisti uvedli hitri postopek po 6/4 ZJRM, zoper moškega sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Lahka telesna poškodba, saj je med prepirom partnerko porinil tako, da je padla in pri tem z glavo udarila v tla.

Na parkirnem prostoru pred eno od trgovin v Brkinih je neznanec z več udarci poškodoval tam parkiran osebni avtomobil. Lastnika je oškodoval za približno 1.500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 15.27 uri je bil OKC PU Koper obveščen o sporu med zakoncema v okolici Kopra. Ugotovljeno je bilo, da je moški fizično napadel partnerko in jo poškodoval. Moškemu sledi kazenska ovadba za kazniva dejanja Nasilje v družini in Huda telesna poškodba. V nadaljevanju izrečenega ukrepa ni upošteval, saj se je kasneje ponovno vrnil pred hišo. Sledil hitri postopek 162/3 ZNPPol.

Pri igri v enem od kamnolomov v okolici Postojne so otroci našli nahrbtnik z večjo količino tablet, ki glede na vsebovano snov sodijo med prepovedane droge. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V Izoli je nekdo na vozišče zvlekla betonski podstavek, v katerega je nato trčila 21-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Polhovega Gradca. Nastala je le materialna škoda na vozilu, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 20.55 smo bili obveščeni, da je na igrišču pri OŠ Sečovlje skupina mlajših fantov metala petarde, pri čemer so jih nekaj vrgli tudi v plastične zabojnike za smeti. Eksplozija petard je povzročila požar na 4 zabojnikih. Požar so pogasili gasilci. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

V Strunjanu so policisti zaustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz Izole. Zaradi suma vožnje pod vplivom mamil so mu odredili hitri test, ki je bil pozitiven na kanabis. Nadalje mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Torek, 26. 12. 2023
Ob 1.22 smo bili s strani SB Izola obveščeni, da imajo v oskrbi 17-letnega fanta, doma iz okolice Izole, ki ima poškodovan nos. Policisti so ugotovili, da je bil s prijatelji v enem od gostinskih lokalov v Portorožu. Do njih je pristopil neznanec, ki je enega od prijateljev pričel nagovarjati k pretepu. 17-letni fant je pristopil do njega z namenom, da ga pomiri, takrat pa ga je neznanec nenadoma z glavo udaril v nos. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Huda telesna poškodba.

Preko noči je nekdo vlomil v kolesarnico enega od stanovanjskih blokov v Izoli in izvršil tatvino dveh koles. Lastnika je oškodoval za 1.300 evrov.

V Boninih je 43-letnik iz okolice Kopra zaradi neprilagojene hitrosti s kolesom padel in se pri tem lažje telesno poškodoval. Sledi hitri postopek po 45/6 ZPrCP.

V Portorožu je nekdo vlomil v klet enega od stanovanjskih blokov in iz nje izvršil tatvino kompresorja Black&Decker. Lastnika je oškodoval za 150 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 17.45 smo bili obveščeni o prometni nesreči med Ilirsko Bistrico in Zabičami. Ugotovljeno je bilo, da je v prometni nesreči samoudeležen 47-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Ilirske Bistrice. Slednji je zaradi neprilagojene hitrosti na ravnem delu zapeljal na nasprotno smerno vozišče, podrsal ograjo z desnim bokom vozila, nato trčil v obcestni zid, od koder ga je odbilo v drevo, kjer je pristal z zadnjim delom navzgor. V vozilu je bil sam, v nesreči pa je utrpel hude telesne poškodbe. Policisti so odredili strokovni pregled. Po prejemu rezultata sledi ustrezen ukrep.

V Pradah je prišlo do spora med 36-letnim moškim iz okolice Kopra in 63-letnim moškim iz Izole. Izolan ga je pri tem žalil in dlanjo udaril v obraz. Policisti so mu izdali plačilni nalog po 6/1 in 6/2 ZJRM.

Ob 18.47 je OKC PU Koper prejel obvestilo občana iz okolice Kozine, ki je naznanil, da so mu tekom dneva vlomili v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je pregledal notranjost in izvršil tatvino zlatnine in denarja. Lastnika je oškodoval za 3.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Sledi kazenska ovadba.

Na parkirišču za koprsko tržnico je nekdo namenoma poškodoval tam parkiran osebni avtomobil tako, da ga je z ostrim predmetom podrsal po celi karoseriji ter mu predrl dve pnevmatiki. Lastnika je oškodoval za približno 4.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Na območju Sežane je prišlo do prepira med zakoncema. Obema so policisti izdali plačilni nalog po 6/4 ZJRM.

Ob 23.39 smo bili obveščeni o vlomu v enega od gostinskih lokalov v Kopru. Iz notranjosti je neznani storilec izvršil tatvino dveh steklenic alkoholne pijače. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran