radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 6 - 12 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 22. 12. in 27. 12. posredovali v 393 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 1049 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami, pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 38 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 75-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požara, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

Povzročiteljica nesreče brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Novo mesto so bili 22. 12. nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči na Jakčevi ulici v Novem mestu. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 46-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v avtomobil 37-letne voznice. 37-letnica in dva potnika v njenem vozilu so se v nesreči lažje poškodovali. Policisti so še ugotovili, da povzročiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so ji avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročiteljica pod vplivom alkohola
23. 12. nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Topliški cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 36-letna voznica, ki je zaradi nepravilnega premika trčila v avtomobil 18-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imela 0,83 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznik z 2,1 promilom alkohola
V noči na 23. 12. os policisti v Brežicah zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 53-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Sevnica so 23. 12. nekaj pred 16. uro kontrolirali voznika osebnega avtomobila VW golf. Ugotovili so, da 30-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,83 miligramov alkohola. Tehnično neizpraven in neregistriran avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 26. 12. so v Dobovi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW. 45-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznica lažje poškodovana
23. 12. nekaj po 22. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti med Mirno Pečjo in Globodolom. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 20-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Povzročiteljica nesreče huje poškodovana
Policisti PP Novo mesto so bili v noči na 24. 12. obveščeni o prometni nesreči pri Selu pri Zagorici. Ugotovili so, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Povzročiteljico, ki se je v nesreči hudo poškodovala, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preverjajo.

Povzročitelj nesreče z 2,2 promili alkohola
O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Dragatušem in Vinico smo bili obveščeni v noči na 24. 12. Policisti PP Črnomelj so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 37-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil 20-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Oba voznika sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Z 2,1 promilom alkohola trčil v drevo
V noči na 24. 12. je na cesti med Mirno Pečjo in Biško vasjo 45-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je v vozilu prevažal tudi sopotnico, je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, 45-letnika pa bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Huje poškodovan voznik traktorja
24. 12. nekaj po 17. uri smo bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo hudo poškodovanega moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Policisti PP Šentjernej so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila v Velikih Poljanah, kjer je 63-letni voznik traktorja izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo ter se prevrnil. Okoliščine še preiskujejo in bodo zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Hudo poškodovan motorist
25. 12. nekaj pred 13. uro se je zgodila prometna nesreča pri Žadovinku na območju Krškega. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 34-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v 48-letnega motorista, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Hudo poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
26. 12. popoldne se je zgodila prometna nesreča v Šentjerneju. Do trčenja dveh vozil je prišlo, ko je 63-letni voznik osebnega avtomobila v križišču odvzel prednost 45-letni voznici. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,36 miligramov alkohola, so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Pridržali storilca, ki je vlomil v prodajalno s pirotehniko
24. 12. okoli 20. ure nas je uslužbenec zasebno varnostne službe obvestil, da na Ljubljanski cesti v Novem mestu zadržuje vlomilca, ki je vlomil v zabojnik s pirotehničnimi izdelki. Policisti so ugotovili, da gre za 25-letnega osumljenca iz Brezja. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Osumljenca bodo zaradi kaznivega dejanja velike tatvine ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine
V občini Mokronog Trebelno je 22. 12. nekdo s strehe objekta odtujil okoli osem metrov bakrenih žlebov.

V Srednjih Laknicah na območju PP Trebnje je v noči na 22. 12. nekdo iz odklenjenega hleva odtujil 11 kokoši in petelina.

Med 20. 12. in 21. 12. je na Knezovi ulici v Novem mestu neznanec skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za 3.000 evrov škode.

Med 21. 12. in 22. 12. je v kraju Vrbovce na območju PP Šentjernej nekdo vlomil v dve počitniški hiši. Iz enega objekta ni ničesar odtujil, iz drugega pa več predmetov in lastnika oškodoval za okoli 1.600 evrov.

V Stranski vasi je 22. 12. med 16. in 18. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 2.000 evrov.

22. 12. okoli 20.30 smo bili obveščeni o drzni tatvini na parkirnem prostoru na Seidlovi cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je na parkirni prostor z vozilom pripeljala oškodovanka. Ko je vozilo ustavila, je pristopil neznanec, odprl vrata in s prednjega sedeža odtujil torbico z dokumenti, denarjem in osebnimi predmeti in pobegnil. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Kršitelja pridržali
22. 12. nekaj po 21. uri so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v Brezju. Ugotovili so, da se je pijan 30-letni kršitelj grdo vedel do mame, jo žalil in poniževal in razbijal po vratih. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

V noči na 22. 12. je v naselju Kerinov Grm na območju PP Krško pijan kršitelj razbijal inventar v stanovanjski hiši in udaril partnerko. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli 14 tihotapcev, ki so prevažali 79 tujcev
22. 12. okoli 11. ure so policisti na avtocesti iz smeri Obrežja proti Brežicam ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen caddy nemških registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in peljal tudi 200 km/h. Policisti so z več službenimi vozili pri izvozu za Dobruško vas nevarnega voznika ustavili. Ugotovili so, da gre za 36-letnega državljana Iraka, ki je v vozilu prevažal osem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

23. 12. zvečer so pri Sevnici ustavili osebni avtomobil Škoda kamiq slovaških registrskih oznak. 48-letni državljan Belorusije je prevažal tri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Prav tako 23. 12. so pri Sevnici kontrolirali voznika osebnega avtomobila Seat tarraco avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža dva državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo.

V noči na 24. 12. so na območju Obrežja ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Mazda 5. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Novi vasi, kjer je ustavil in peš zbežal. Ker vozila ni pravilno zavaroval, je zapeljalo v obcestni jarek. Policisti so pobeglega 29-letnega državljana Gruzije izsledili in prijeli. Ugotovili so, da je prevažal devet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

24. 12. popoldne so v Župelevcu ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen touran srbskih registrskih oznak. 23-letni državljan Moldavije je prevažal šest državljanov Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Na Obrežju so 24. 12. okoli 21. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 307 romunskih registrskih oznak. 22-letni državljan Romunije in 24-letni sopotnik sta prevažala dva državljana Turčije, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo.

Prav tako na Obrežju so 24. 12. zvečer kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat romunskih registrskih oznak. 25-letni državljan Romunije je v vozilu prevažal šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

V noči na 25. 12. so v Drašičih na območju Metlike ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen taigo italijanskih registrskih oznak. 54-letni državljan Latvije je prevažal devet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Na Obrežju so v noči na 25. 12. kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf ukrajinskih registrskih oznak. 32-letni državljan Ukrajine je prevažal šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

25. 12. popoldne so policisti v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila Vokswagen Troc, ki sprva ni upošteval znakov in je nadaljeval z vožnjo. 27-letna državljanka Srbije in 21-letni sopotnik iz Srbije sta prevažala štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

V Dobovi so 25. 12. zvečer kontrolirali voznika osebnega avtomobila Fiat punto registrskih oznak Črne gore. 39-letni državljan Turčije je prevažal osem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V noči na 27. 12. so v Jesenicah ustavili voznika kombija registrskih oznak Bosne in Hercegovine, ki sprva ni upošteval znakov in je nadaljeval z vožnjo. 38-letni državljan Bosne in Hercegovine je v kombiju prevažal 16 državljanov Sirije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Tihotapcem so policisti odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so jih privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo pa še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 22. 12. in 27. 12. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Trnje, Čatež ob Savi, Rakovec, Kapele, Mihalovec, Podgračeno, Perišče, Črnc, Slogonsko, Velika Dolinam Ribnica, Jereslavec) izsledili in prijeli 196 državljanov Sirije, 139 državljanov Afganistana, 54 državljanov Maroka, 18 državljanov Somalije, 18 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Nepala, deset državljanov Rusije, deset državljanov Mongolije, deset državljanov Pakistana, devet državljanov Šrilanke, osem državljanov Irana, sedem državljanov Konga, sedem državljanov Alžirije, šest državljanov Turčije, šest državljanov Eritreje, štiri državljane Burundija, dva državljana Nigerije, dva državljana Kameruna, in po enega državljana Etiopije, Armenije, Gvineje, Jordanije, Iraka in Kitajske. Na območju PP Črnomelj (Žuniči, Miliči, Dragatuš, Preloka, Sečje selo, Hrast pri Vinici, Kanižarica) so prijeli 123 državljanov Sirije, 11 državljanov Maroka, osem državljanov Egipta, pet državljanov Afganistana, dva državljana Turčije in državljana Iraka in na območju PP Metlika (Metlika, Božakovo, Rosalnice, Rakovec) 42 državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Požari
V noči na 24. 12. smo bili obveščeni o požaru v stanovanju v Črnomlju. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je do požara prišlo zaradi pregretja olja na štedilniku, ogenj pa je zajel več kuhinjskih elementov. Požar so gasilci omejili in pogasili. Lastnika, ki se je med začetnim gašenjem poškodoval po rokah, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Nastalo je za okoli 3.000 evrov premoženjske škode. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

25. 12. zvečer je v kraju Kalce na območju Krškega zagorela počitniška hiša. Poškodovan ni bil nihče, ogenj se je razširil na celotni objekt, nastalo je za okoli 30.000 evrov premoženjske škode. Po prvih ugotovitvah kriminalistov in policistov je zagorelo v bližini peči na trda goriva, ogenj pa se je iz dimne tuljave razširil na ostrešje objekta. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran