radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 89 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 41:

  • trije s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in dva o tatvini;
  • 11 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in trije o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • 10 s področja javnega reda in miru, od tega pet o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • osem o dogodkih, od tega eden o požaru, eden o padcu pohodnice in dva o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 11. ure obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v hišo nasilno vstopil skozi balkonska vrata in si prilastil ročno uro. Lastnika je s tem oškodoval do 100 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Tržiški policisti so bili včeraj nekaj pred 14. uro obveščeni o tatvini registrske tablice s parkiranega avtomobila. Policisti zbirajo obvestila in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 16. ure obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 67-letna kolesarka med vožnjo iz smeri Britofa proti Kokrici, v križišču zavijala desno in zaradi neprilagojene hitrosti padla po tleh. Bila je lahko telesno poškodovana in z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so imeli včeraj okoli 18. ure na izvozu avtoceste za Lesce, v postopku 29-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, saj za podaljšanje le tega pri upravnem organu, ni predložil veljavnega zdravniškega spričevala. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Padec pohodnice:
Kranjskogorski policisti so bili včeraj nekaj čez 17. uro obveščeni o padcu 55-letne pohodnice, državljanke Francije, ki je na poti iz Mojstrane proti Slapu Peričnik padla in se telesno poškodovala. Na kraju so ji pomoč nudili gorski reševalci GRS Mojstrana. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Požar:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 23.30 obveščeni o požaru na zapuščenem objektu na območju Kranja. Na kraj so bile poslane vse interventne službe. Iz objekta je bilo evakuiranih devet odraslih oseb, ki v požaru niso bile telesno poškodovane. Za njihovo namestitev je v nadaljevanju poskrbela pristojna civilna zaščita. Požar so pogasili gasilci. Policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled. Vzrok požara in materialna škoda še nista znana in sta predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Za varnost na smučiščih bosta skrbela tudi hrvaška policista smučarja
Med 23. decembrom 2023 in 7. januarjem 2024 bosta na smučiščih na Kopah, Rogli in v Kranjski Gori, za varnost z našimi policisti smučarji skrbela tudi policista iz Hrvaške. Na smučišču v Kranjski Gori bo pomoč nudil Ivo Prša, ki bo glede na ugodne snežne razmere prisoten tudi na drugih gorenjskih smučiščih. Včeraj je bila na novinarski konferenci na Kopah javnosti predstavljena tudi nova uniforma policista smučarja.

policija smucisce

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120681-za-varnost-smucarjev-na-kopah-rogli-in-v-kranjski-gori-bosta-skrbela-tudi-hrvaska-policista

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran