radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniZ kar 1,44 mg/l alkohola
Dne 22. decembra 2023, v času od 14. do 23. ure smo pomurski policisti v sklopu obdobnega načrta »ALCOHOL & DRUGS« izvedli poostreni nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Odrejenih je bilo 147 preizkusov alkoholiziranosti. Pri 8 voznikih je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola in sicer je pri 6 bila koncentracija alkohola v organizmu do 0,52 mg/l, pri 2 pa nad 0,52 mg/l. Najvišja stopnja alkohola 1,44 mg/l je bila izmerjena v Murski Soboti pri vozniku osebnega avtomobila. Za prekršek je predpisana globa najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk v cestnem prometu. Zoper voznika, je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Voznike ponovno pozivamo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

Odkrito ukradeno vozilo
Policisti PP Gornja Radgona so včeraj med kontrolo cestnega prometa v Gornji Radgoni zaustavili voznika osebnega avtomobila znamke VOLVO, ljubljanskih registrskih številk. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo tekom noči ukradeno na območju PP Kamnik. Vozilo je bilo zaseženo, vozniku in dvema sopotnikoma pa je bila odvzeta prostost. Dva osumljena imata bivališče na območju PU Ljubljana, en osumljenec pa ima začasno bivališče na območju PU Murska Sobota. Osebe so bile predane v nadaljnji postopek kriminalistom SKP PU Ljubljana, kateri bodo zoper navedene podali kazensko ovadbo.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da so omenjene osebe včeraj v nočnem času na bencinskem servisu Grabonoš izvršile tudi tatvino goriva in različnih artiklov, za kar bo podana kazenska ovadba.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran