radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNa Goriškem ukradli osebno vozilo - poziv morebitnim očividcem
Poročali smo, da je bil v noči na ponedeljek, 25. decembra 2023, v Solkanu ukraden zaklenjen osebni avtomobil znamke Fiat 500X, rdeče barve, registskih oznak CE PS-474, letnik 2014 (https://www.policija.si/medijsko-sredisce/dogodki-v-zadnjih-24-urah/120669-v-solkanu-je-bil-ukraden-fiat-500x). Po sedaj zbranih podatkih je poškodovan zadnji del omenjenega vozila. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje. Z namenom razjasnitve vseh okoliščin in s ciljem izsleditve storilca navedenega kaznivega dejanja Policija zaproša vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko Policiji nudili koristne informacije, da to čim prej sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. pokličejo znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Tatvina kolesa
Danes, 28. decembra ob 12.32, smo bili obveščeni, da je neznanec v Novi Gorici odtujil zaklenjeno moško športno kolo znamke Superior, svetlo modre barve. Po dejanju je neznani storilec z omenjenim kolesom odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča I. kategorije v Ozeljanu zaradi neprilagojene hitrosti
Včeraj, 27. decembra ob 21.53, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije v semaforiziranem križišču v Ozeljanu. Ugotovljeno je bilo, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Nove Gorice proti Ajdovščini. V omenjenem križišču pri Treh hišah je voznik zavijal desno proti Vogrskemu, pri tem pa je njegovo vozilo zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo preveč na sredino, kjer je trčilo v robnik ločilnega otoka. Pri tem je na vozilu nastala materialna škoda (poškodba prednje leve pnevmatike, platišča in blatnika). Povzročitelju prometne nesreče je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost) izdan plačilni nalog.

Na Goriškem iz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Danes, 28. decembra v nočnem času, so policisti PP Nova Gorica v Solkanu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato je bil vozniku v odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Cerkljanskem
Policisti PP Idrija so včeraj, 27. decembra v dopoldanskem času, na Cerkljanskem 25-letnici v postopku zasegli tableto rjave barve in posušene rastlinske delce, saj je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene predmete so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper mlajšo osebo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V Renčah vlomil v stanovanjsko hišo
Danes, 28. decembra v dopoldanskem času, smo bili obveščeni o vlomu skozi manjše okno v stanovanjsko hišo na območju naselja Renče. Policisti PP Nova Gorica primer še preiskujejo.

Na bankomatu najdena pozabljena gotovina
Včeraj, 27. decembra okoli poldneva, smo bili obveščeni o najdbi pozabljene gotovine (20 evrov) na bančnem avtomatu v večjem nakupovalnem centru v Novi Gorici. V zvezi s tem ponovno svetujemo občanom naj bodo pri dvigu gotovine iz bankomata zbrani in naj poskrbijo, da denar vzamejo iz reže bančnega avtomata. V primeru, da na bankomatu pozabijo dvignjeno gotovino in jo kasneje tam ni več, pa svetujemo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. svojo banko ali bančno ustanovo, ki je lastnica bankomata, na katerem je bil pozabljen denar.

Posameznike oz. naslednje uporabnike, ki naletijo na pozabljeno gotovino na bančnih avtomatih, pa ponovno opozarjamo, da v izogib morebitni kazenski odgovornosti najden denar nemudoma odnesejo oz. izročijo policistom na policijski postaji oz. o najdbi pozabljene gotovine obvestijo najbližjo banko. V primeru, da bi posamezniki pozabljeno gotovino preprosto vzeli oz. si jo prilastili, bi bili kazensko odgovorni zaradi suma kaznivega dejanja Zatajitev (po določilu 208. člena KZ-1), za kar se kaznuje z denarno ali celo z zaporno kaznijo. Postopek ravnanja z najdenimi stvarmi je natančneje opredeljen v stvarnopravnem zakoniku in pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi. Več podrobnosti o postopku z najdenimi stvarmi tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/pogosta-vpraanja/najdeni-predmeti-javne-drazbe. Podatki o najdenih predmetih skladno s Pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi pa so objavljeni tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/apps/predmeti/index.php#/

Povoženje divjadi
Včeraj, 27. decembra ob 18.19, je bila Policija obveščena, da je voznik osebnega avtomobila na območju naselja Vrhpolje (občina Vipava) povozil divjad (srno). Po trku z vozilom je divjad s kraja pobegnila neznano kam, na vozilu so nastale majhne poškodbe. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Ajdovščina odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran