radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 115 klicev.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 5 tatvin ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 9 nezakonitih prehodov državne meje.

V Izoli je ponoči nekdo vlomil v prodajalno in odnesel večjo količino različnih parfumov, po prvi oceni vrednih približno 5000 evrov.

V Luciji je nekdo zakuril kontejner pri skladišču in s tem oškodoval podjetje za 2000 evrov. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

V Tubljah je nekdo vlomil v hišo in ukradel zlatnino.

V Tubljah je nekdo izpred gostilne ukradel manjšo vetrnico in manjši sončni kolektor.

Ob 20.14 ženska iz Postojne prijavila, da ji je nekdo v trgovini iz nahrbtnika ukradel denarnico. Ko je opazila moškega storilca, je ta pobegnil iz trgovine in se odpeljal z osebnim avtomobilom. Policisti še zbirajo obvestila.

Na območju PU Koper se v zadnjem času pogosteje pojavljajo različne oblike kaznivih dejanj zoper premoženje, kot so vlomne velike tatvine v stanovanjskih hišah in motornih vozilih ter velike tatvine v stanovanjskih hišah, izvršene na posebno predrzne načine.

Vlomi v stanovanjskih hišah so običajno izvršeni v času odsotnosti stanovalcev, v dopoldanskih urah ko so le-ti v službi, v jesensko - zimskem času pa še pogosteje v pozno popoldanskih ali večernih urah, ko so stanovalci odsotni zaradi različnih opravkov. Storilci v stanovanjske hiše praviloma vlamljajo s pomočjo različnega orodja skozi okna ali vrata ter iz objektov običajno kradejo nakit in denar.

Za preprečevanje takšnih kaznivih dejanj lahko občani z ustreznim samozaščitnim ravnanjem veliko postorijo že sami: https://policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja

Naj bodo praznični dnevi veseli, ne žalostni - poziv k varni udeležbi v cestnem prometu
Letos so slovenske ceste zahtevale že 84 življenj. Policisti bomo v prihajajočih dneh še bolj pozorni na kršitve.

Policisti bodo v prihajajočih dneh veliko pozornosti namenili urejanju prometa tam, kjer lahko pride do večjih prometnih zamaškov. Pomemben del aktivnosti pa bo namenjen tudi nadzoru voznikov, in sicer bodo predvsem preverjali, ali vozniki spoštujejo omejitve hitrosti in v kakšnem psihofizičnem stanju sedajo za volan.

S svojim ravnanjem v prometu ne odločamo le o lastni usodi, temveč velikokrat tudi o usodi povsem naključnih mimoidočih prometnih udeležencev. Z odgovorno udeležbo v cestnem prometu zato poskrbimo, da bodo praznični dnevi minili mirno in da se bo prav vsak varno vrnil domov.

https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120683-naj-bodo-praznicni-dnevi-veseli-ne-zalostni-poziv-k-varni-udelezbi-v-cestnem-prometu

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran