radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV zadnjih 24 urah smo pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči, pet kaznivih dejanj, poškodbo vozila na parkirišču, povoženje divjadi, zaseg vozila, zaseg petard, dve kršitvi izrečenega ukrepa prepovedi približevanja in devet tujcev pri nedovoljenem vstopu v našo državo.

V prvi prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda, v drugi nesreči pa je motokrosist v Spodnji Ščavnici zaradi neprilagojene hitrosti padel z motornim kolesom in se lahko telesno poškodoval.

Da se prometna varnost v teh prazničnih dneh ne bi poslabšala, vsem udeležencem cestnega prometa svetujemo previdnost in opozarjamo na pomembnost upoštevanja cestnoprometnih pravil. Vozniki naj prilagodijo hitrost svojega vozila vremenskim razmeram in stanju na cestah ter naj ne sedejo za volan, če so pod vplivom alkohola, pešci pa naj uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev in v nočnem času obvezno uporabljajo predmete za večjo vidnost.

Na področju kriminalitete smo evidentirali poskus vloma in poškodovanje tuje stvari v Murski Soboti, tatvino iz vozila v Ključarovcih pri Ljutomeru, tatvino goriva v Gederovcih ter goljufijo v Šalovcih.

V Šalovcih je občanka prejela klic od neznanega moškega, ki jo je preslepil z obljubo, da ji bo nakazal denar. Slednja mu je posredovala podatke svojega transakcijskega računa, neznanec pa je nato z njenega računa prenakazal določen znesek denarja in jo tako oškodoval. Takšne in podobne klice goljufov enostavno ignorirajte, nikakor pa neznancem ne dajajte nobenih vaših podatkov.

Policisti so v Spodnji Ščavnici pri kontroli prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

V Gornji Radgoni so policisti trem mladoletnikom zasegli skupno 96 petard.

Opozarjamo, da nepremišljena, nepravilna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto vodi v telesne poškodbe, moti pa tudi živali ter onesnažuje okolje. Pri tem poudarjamo , da posest in uporaba petard vseh oblik in moči v Sloveniji ni dovoljena.

Kršitvi izrečenega ukrepa prepovedi približevanja smo obravnavali v Panovcih in Gornji Radgoni. V obeh primerih smo nemudoma ukrepali in tako zaščitili žrtve nasilja v družini.

V dopoldanskem času smo v Čentibi, Lendavi, Petišovcih in Dolgi vasi skupno izsledili ter prijeli devet tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom Ljubljana.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Gornji Petrovci.

Policijska uprava
Murska Sobota


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran