radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 567 klicev, 200 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 64 nanašalo na kriminaliteto, 67 na javni red in mir, ter 52 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 9 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 25 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Litiji je neznani storilec vlomil v klet in odtujil slikopleskarski stroj. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Canyon črno modre barve. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil platišča s pnevmatikami in več orodja. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil motorno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke kolo Rock Machine Cross ride. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Prometne nesreče:
Danes, okoli 4. ure se je na Tržaški cesti v Brezovici pri Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik mopeda pri vključevanju v promet odvzel prednost voznici, ki je z vozilom trčila vanj. Pri tem se je voznik mopeda huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Vse lepo v letu 2024 in lepo pozdravljeni!

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran