radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 113 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 46:

  • štirje s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu in eden o kaznivem dejanju zoper življenje in telo;
  • 17 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in osem o prometni nesreči z materialno škodo;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega pet o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so zasegli več kosov pirotehničnih izdelkov, pridržali so eno osebo;
  • šest o dogodkih, od tega eden o požaru in dva o povoženi divjadi.

policija splosniKriminaliteta:
Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 16.40 obveščeni o sporu med dvema moškima. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 42-letni moški pri tem z ostrim predmetom hudo telesno poškodoval 43-letnega moškega. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in je bil z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Njegovo življenje je ogroženo. Osumljenca so policisti po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dejanja ter vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper življenje in telo. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Vlom:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 18.30 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v hišo nasilno vstopil skozi balkonska vrata in si prilastil denar. Lastnika je s tem oškodoval do 800 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Tržiški policisti so bili včeraj okoli 11. ure obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 27-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču padel in se lahko telesno poškodoval. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 22.40 obveščeni o prometni nesreči na območju Železnikov. 26-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zapeljal na nasprotno vozišče in čez betonski zid ter obstal v potoku. Policist zanj vodijo prekrškovni postopek.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 23.50 obveščeni o 39-letnem moškem, ki se je nedostojno vedel do svoje partnerice. Ob prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal, zato so mu odredili pridržanje do 12 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Zasežena pirotehnika
Tržiški policisti so bili včeraj okoli 17.45 obveščeni o motečem pokanju petard v strnjenem naselju. Na klic so se nemudoma odzvali in izsledili mlajšega mladoletnika, ki je imel pri sebi več kot 170 kosov različnih pirotehničnih izdelkov. Policisti so o kršitvi mladoletnika obvestili njegove starše in pirotehnične izdelke zasegli. Z obdolžilnim predlogom bodo obveščali pristojno okrajno sodišče.

zaseg pirotehnike trzic

Preventiva: Policisti opozarjamo, da posest in uporaba petard vseh oblik in moči v Sloveniji ni dovoljena. Več na spodnji povezavi:
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120491-veseli-december-in-pirotehnika-praznicno-vzdusje-si-lahko-pricarate-tudi-brez-nevarnega-in-nadleznega-pokanja

https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120587-naj-bodo-bozicno-novoletni-prazniki-prijetni-mirni-in-varni-nasveti-policije

Voščilo:
Gorenjske policistke in policisti vam želimo mirne in varne praznike in srečno v letu 2024.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran