radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniIzven naselja Kamno na Tolminskem ukradli traktor
Danes, 29. decembra dopoldne, smo bili s strani prijavitelja obveščeni o tatvini traktorja znamke Same Dorado, letnik 2021, rdeče barve, reg. št. GO IM-99.) iz gospodarskega objekta izven naselja Kamno na Tolminskem (https://www.policija.si/medijsko-sredisce/dogodki-v-zadnjih-24-urah/120695-ukraden-traktor-same-dorado). S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena velika materialna škoda. Policije je o kaznivem dejanju tatvina traktorja obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti PP Tolmin primer tatvine še preiskujejo.

Na Goriškem našli pred nekaj dnevi ukradeno osebno vozilo – preklic iskanja
Ta teden smo poročali, da je bilo v noči na ponedeljek, 25. decembra 2023, v Solkanu ukraden osebni avtomobil znamke Fiat 500X. Omenjeno vozilo je bilo včeraj, 28. decembra popoldne, poškodovano najdeno na območju naselja Kromberk pri Novi Gorici. Okoliščine v zvezi z omenjeno tatvino motornega vozila policija še preiskuje.

Obravnavani primer s področja prometne varnosti
Včeraj, 28. decembra ob 20.25, so tolminski policisti na glavni cesti na območju naselja Most na Soči ustavili in kontrolirali mlajšo voznico osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka ji je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato je bil voznici v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Voznici je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1). Zoper voznico bo podan ustrezen ukrep.

Obravnavani primer lahke telesne poškodbe v Vrtojbi
Včeraj, 28. decembra popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali sum kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe v Vrtojbi. Po prvih zbranih podatkih je zaenkrat še neznani storilec pred vhodom gostinskega lokala v omenjenem naselju pristopil do oškodovanca iz sosednje Gorice (Republika Italija) in ga najprej s silo telesa vrgel na tla, nato pa ga z nogo brcnil v predel glave in ga telesno poškodoval. 52-letni oškodovanec iz sosednje Italije je pri tem utrpel lažje telesne poškodbe. Kasneje so poškodovanca zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave vseh okoliščin obravnavanega primera na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi
Danes, 29. decembra ob 7.33, je bila Policija obveščena o povoženju divjadi na glavni cesti Kobarid – Tolmin, izven naselja Idrsko, kjer je vozniku osebnega avtomobila pred vozilo nenadoma skočila srna in jo zbil. Po trku omenjene divjadi je na vozilu nastala materialna škoda (poškodovan prednji del vozila), srna je na kraju poginila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so bovški policisti odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Danes, 29. decembra ob 8.16, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na cesti Poljubinj – Ljubinj (občina Tolmin) povozil divjad (srno), ki mu je nenadoma skočila pred vozilo. Na vozilu je nastala materialna škoda, omenjena divjad je po trku z vozilom zbežala neznano kam. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so tolminski policisti odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran