radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 251 klicev, od tega 78 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 10 kaznivih dejanj,
  • 7 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije, v katerih se je 1 oseba hudo telesno poškodovala in 4 osebe lahko telesno poškodovane,
  • 27 prijav kršitev javnega reda in miru, 21 na javnem kraju in 6 v zasebnem prostoru,
  • 4 požare.

policija splosniPolicisti policijske postaje Rače so danes malo pred 01.00 uro opravili ogled kraja prometne nesreče na regionalni cesti v Rogozi v občini Hoče-Slivnica, kjer je bilo ugotovljeno, da je 22 -letni voznik osebnega avtomobila zaradi odvzema prednosti v križišču trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, katerega je vozil 42-letni voznik. Preizkus alkoholiziranosti pri 42-letnem vozniku je pokazal 0.71 mg/l alkohola. Policisti bodo zoper njega podali obdožilni predlog. Preizkus alkoholiziranosti pri 22-letnem vozniku je pokazal 0.00 mg/l alkohola. Policisti pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Policisti policijske postaje Ormož so včeraj malo po 6 uri imeli v postopku 6 tujce, državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili na območje Republike Slovenije. Tujci so zaprosili za azil in so bili v nadaljevanju postopka nastanjeni v azilni dom.

Delo mariborskih policistov med silvestrsko nočjo
Sama silvestrska noč (od 20. do 5. ure) je bila za mariborske policiste delavna, je pa minila sorazmerno mirno. Policisti so bili prisotni na večjih javnih prireditvah, oz. silvestrovanjih, kjer niso beležili kakšnih večjih kršitev. Več prejetih prijav (9) se je sicer nanašalo na rabo pirotehničnih sredstev in požarov (štiri prijave so se nanašale na požar zabojnikov, oz. podrasti), do katerih bi lahko prišlo zaradi uporabe pirotehničnih sredstev.

Želimo vam srečno, zdravo in varno leto 2024.

Robert Mesiček mag.prav.
samostojni policijski inšpektor I
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran