radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNa območju Policijske uprave Koper nismo obravnavali hujših in izstopajočih dogodkov. Več je bilo prijav zaradi prekomerne in nezakonite uporabe pirotehničnih sredstev, kljub vsemu pa nihče ni bil poškodovan.

29. 12
Iz dveh frizerskih salonov (v Kopru in na Škofijah) je neznana ženska izkoristila nepazljivost zaposlenih in iz denarnic ukradla gotovino, v enem primeru tudi bančno kartico in dokumente. Osumljena ima v obeh primerih približno 40 let, oblečena je bila v bundo, z ruto na glavi. Policisti zbirajo informacije.

Ob 16.54 smo bili obveščeni o prometni nesreči pri Jelšanah, pri odcepu za Veliko Brdo. Udeležena so bila tri vozila, prometno nesrečo je povzročil 46-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Naklega, ki je trčil v 22-letnega voznika in v 44-letnega voznika. Povzročitelju je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,89 mg/l alkohola v izdihanemu zraku. V vozilu 22-letnega udeleženca je bila ena potnica poškodovana. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za nevarno vožnjo. Promet je bil sproščen ob 19. uri.

V Bertokih je nekdo vstopil v hišo in lastnikom ukradel gotovino.

Ob 20.23 smo prejeli prijavo, da v Luciji pri domu starejših občanov mečejo petarde. Policisti so pregledali okolico in izsledili 36-letnika, ki je skupaj z dvema mladoletnikoma metal petarde. Zasegli so mu 8 kosov pirotehničnih izdelkov kategorije F2, sledi hitri postopek po ZEPI 48/1-6 zveza 35/5, prav tako bo poslan tudi dopis na CSD.

Ob 22.44 smo prejeli prijavo, da je v Senožečah skupina otrok prijaviteljici v vrata in v nabiralnik vrgla petardo. Oseb policisti niso izsledili, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil za potrditev suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

30. 12.
Ob 1.45 so v Kopru ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.82 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 9.30 smo dobili prijavo škode zaradi pirotehnike na lokalu v Kopru. Nekdo je pristopil do gostinskega lokala pri Bonifiki in v stranišče odvrgel večji pirotehnični izdelek, kateri glavni učinek je pok, ter s tem namerno poškodoval školjko. Nato je neznani pirotehnični izdelek usmeril proti fasadi objekta in ga sprožil ter s tem povzročil dodatno škodo. Sledi kazenska ovadba.

Ob 11.15 so v Komnu ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kanabis. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so v Parecagu v grmovju našli zapuščen moped znamke Sym, tip Orbit 25, za katerega se je ugotovilo, da je prijavljen kot ukraden 20. decembra. Vozilo bo vrnjeno lastniku, sledi zbiranje obvestil.

Ob 16.47 nas je poklical očividec in prijavil, da po Ankaranski v Kopru nekdo iz osebnega avtomobila proti ljudem meče petarde. Po izsleditvi kršitelja mi sledi hitri postopek po 48/1-9 ZEPI in 5/4-2 ZPrCP.

Ob 17.49 nas je poklical občan iz Sežane, Pojasnil je, da v enem od lokalov v mestu vrtijo neznosno glasno glasbo. Opozoril jih je že sam, vendar niso upoštevali. Policisti so zadevo preverili na kraju in kršiteljici izdali plačilni nalog. Ker je bil prekoračen dovoljen obratovalni čas lokala, sledi še poročilo pristojni inšpekcijski službi.

Ob 18.20 so pri Bonifiki v Kopru pokali petarde. Policisti so izsledili dva mladoletnika in jima zasegli več petard različnih kategorij. Sledi obdolžilni predlog, obveščeni so bili starši, ki so tudi prišli na kraj.

Ob 23.40 so imeli policisti v Luciji v postopku 17-letnika iz Ljubljane, kateremu so zasegli pirotehnična sredstva, in sicer 29 piratk, 4 Viper in 2 Dum Dum (vse F2). Obveščena je bila mati, sledi obdolžilni predlog po 48/1-6 ZEPI

31. 12.
Ob 1.50 so policisti na hitri cesti pred Izolo kontrolirali 45-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.62 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Kopru je moški prišel domov pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. Mati je želela, da odide, vendar tega ni storil in ji je zagrozil. Na kraj je prišel tudi zdravnik. Zaradi ponovitvene nevarnosti so mu odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

V Jagodju je nekdo vlomil v hišo. Po prvih podatkih je ukradel prehrambene izdelke in povzročil materialno škodo.

V Luciji so policisti pri zdravstvenem domu zaznali nezakonito uporabo pirotehničnih sredstev. Dvema 12-letnikoma so zasegli petardi in rotacijski metuljček, za kar je predpisana starost dovoljene uporabe 14 let. Ugotovljena je bila kršitev po ZEP, podano bo poročilo CSD.

Okoli 21. ure je v Kopru na Bidovičevi ulici nekdo odvrgel močnejšo petardo v plastični kontejner za smeti, zaradi česar se je ta vžgal. Gasilci so ogenj pogasili, kontejner je bil v celoti uničen, škode je za 1000 evrov. Policisti obravnavajo zadevo kot kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, opravljen je bil ogled kraja.

Pri kontroli okolice dvorane Bonifika v Kopru so policisti po 22. uri opazili poškodovan avtomat za prigrizke. Steklo je bilo najverjetneje razbito s petardo, škode je za približno 500 evrov. Policisti preiskujejo kaznivo dejanje.

1.1.
Ob 0.50 je v Kopru na Piranski cesti zagorel zabojnik za smeti. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je v zabojnik nekdo najverjetneje odvrgel pirotehnični izdelek, ki je zanetil požar. Zabojnik je pogorel v celoti, policisti preiskujejo kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Ob 2.20 je nekdo razbil steklo na vratih na Tomšičevi v Kopru. Prijaviteljica je najprej slišala pok. Nekdo je razbil tudi steklo na vratih tudi na Verdijevi v Piranu. Policisti še zbirajo obvestila.

Na Ulici Vena Pilona v Kopru je nekdo ponoči vrgel v parkomat močnejšo petardo in tako popolnoma uničil parkomat. Denar ni bil ukraden. Preiskuje se kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Želimo vam mirno in srečno leto 2024.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran