radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 386 klicev, od tega 108 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 28 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 17 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 6 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Domžalah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro in kolo. Materialna škoda znaša okoli 1200 evrov.

Roparska tatvina:
Včeraj, okoli 23. ure smo bili obveščeni o roparski tatvini za Bežigradom. Ugotovljeno je bilo, da sta sva neznanca pristopila do oškodovanca na parkirišču in od njega zahtevala denarnico, nato pa sta ga porinila na tla in mu odvzela jakno z denarnico, nato pa s kraja odšla.

Opis:

  • moška visoka okoli 180 cm, oškodovanca sta ogovorila v slovenskem jeziku.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev obeh osumljenih in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 17.30 je na severni ljubljanski obvoznici pri izvozu Tomačevo prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,37 mg/l) je trčil v drugega voznika osebnega vozila. Potnica v drugem vozilu se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper kršitelja je bil uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran