radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniRegijski center za obveščanje Kranj in gorenjski policisti so bili danes nekaj čez 12. uro obveščeni o gorski nesreči na območju Tošca v občini Bohinj. Po podatkih s katerimi razpolagamo so trije gorniki plezali vzhodno grapo v Tošcu. Eden izmed njih je zaslišal pok, nakar je vse tri zajel in odnesel snežni kložasti plaz. Na kraju so jim pomoč nudili gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna helikopterska posadka z Brnika. 35-letni gornik in 27-letna gornica sta bila lahko telesno poškodovana in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljana v zdravstveno ustanovo. Tretji, 31-letni gornik, ni bil telesno poškodovan in se je sam vrnil v dolino. Vsi trije so bili primerno opremljeni (obutev, oblačila, čelada, cepin, plezalni pas). Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Preventiva: Policisti svetujemo, da obisk gora načrtujete preudarno in se na vaš cilj odpravite v primernem vremenu in času. Primerno opremljeni in ture prilagodite svojim psihofizičnim sposobnostim. Zaradi morebitnih spreminjajočih vremenskih razmer, snežnih pasti in s tem nevarnosti za nesreče vam pred odhodom v gore svetujemo sprotno spremljanje (ARSO: https://vreme.arso.gov.si/plazovi; Službe za varstvo pred snežnimi plazovi: https://www.facebook.com/SVSPZelenicaTrzic; Gorske reševalne zveze Slovenije: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064380982130 in Planinske zveze Slovenije: https://www.facebook.com/PlaninskaZvezaSlovenije). Želimo, da ste v gorah varni.

Preventivne nasvete za planince, pohodnike in gornike si lahko preberete tudi na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120585-razmere-v-gorah-so-zimske-zato-pohodnike-opozarjamo-na-dobro-predhodno-pripravo-ustrezno-opremo-in-dodatno-previdnost

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran