radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosni1.1.
V Luciji je nekdo ponoči v smetnjak nekdo odvrgel neznan goreč predmet, najverjetneje petardo. Dva smetnjaka sta skoraj v celoti zgorela.

V Luciji je nekdo pred stanovanjskim blokom z motornega kolesa znamke Piaggio Energy ukradel del. Lastnik je oškodovan za 450 evrov.

Ob 18.20 smo dobili prijavo, da je v Sežani voznik z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v krožišču naravnost, na sredinski otok, kjer je poškodoval prometni znak. Nato je zapeljal z otoka in vozilo parkiral na makadamsko parkirišče, od koder sta ga zatem odpeljala moški in ženska. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za 73-letnega domačina. Izveden bo hitri postopek zaradi kršitev Zprcp.

V Luciji je nekdo vlomil v stanovanje, ga pregledal, zatem pa ukradel gotovino.

Ob 20.50 so policisti v Luciji ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,65 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

2.1.
Ob 0.30 so imeli policisti v postopku žensko, ki je pod vplivom alkohola kričala in zmerjala, s kršitvami pa, kljub ukazom, ni prenehala. 57-letni kršiteljici je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

Ob 9.33 smo bili obveščeni, da je da je v predoru Kastelec vozilo v okvari. Premaknili so ga v odstavno nišo, voznik pa hodi po predoru. Na kraju je bila ugotovljena identiteta 48-letnega državljana Italije, vozilo je bilo ukradeno v Italiji. Lastnica je bila že obveščena in bo vozilo prevzela, sledi kazenska ovadba za tatvino.

Ob 11. uri je v Kopru brezdomec kričal na mimoidoče in jih ustrahoval. 52-letnik je pod vplivom alkohola kljub prihodu policistov na kraj nadaljeval s kričanjem in poskušal pobegniti, zato so mu odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog za več kršitev.

Ob 18.50 je na kolesarski stezi pri Strunjanu državljanko Nemčije ugriznil pes, ko je peljala s kolesom mimo hiše. Lažje poškodovano so odpeljali v SB Izola. Zoper lastnika psa bo uveden hitri postopek po ZZZiv in podano obvestilo na VURS.

Ob 23. uri nas je poklical očividec in prijavil vozilo, ki vijuga po avtocesti priti Kopru. Policisti so izsledili in ustavili 57-letnega voznika in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,88 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

3.1.
V Izoli je nekdo vlomil v trgovino, iz katere je ukradel približno 200 škatlic različnih cigaret. Policisti zbirajo obvestila.

V eni od osnovnih šol so pri mladoletniku, zatem ko je pred šolo odvrgel petardo, našli 31 kosov pirotehničnih sredstev in mu jih zasegli. Obveščeni so bili starši, sledi poročilo na CSD.

Na Serminu je nekdo vlomil v poslovni prostor in ukradel različno orodje.

Kršitve med prazniki
Na območju PU Koper so praznovanja minila relativno mirno. 33-krat smo bili obveščeni o pokanju pirotehničnih sredstev, policisti pa so obravnavali 8 kršitev in nekateri postopki še potekajo. Obravnavali so tudi 7 kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, in sicer s pirotehniko (zgoreli so trije kontejnerji, poškodovan poštni nabiralnik, wc školjka v lokalu, parkomat v Kopru). Poškodb nismo obravnavali.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran