radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo od petka do danes prejeli 1.068 klicev občanov. 274 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

88 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 88 s področja prometne varnosti in 96 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Od petka do danes smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, tri z lažjimi in 19 prometnih nesreč z materialno škodo.

Štirim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo zasegli vozila.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo obravnavali v križišču v Gotovljah, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali enainštiridesetkrat od tega štirinajstkrat na silvestrovo.

Kriminaliteta
Petek, 29. december 2023

Z dveh tovornih vozil, parkiranih na parkirišču v Latkovi vasi, je neznani storilec ukradel dva krmilna računalnika.

Na Gomilskem je neznani storilec s strehe gospodarskega objekta ukradel 5 panelov sončne elektrarne.

Na Ulico mesta Grevenbroich v Celju smo obravnavali vlom v poslovne prostore. Storilec je ukradel menjalni denar in mobilni telefon.

Na parkirišču pokopališča v Slovenj Gradcu smo obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel nahrbtnik, v katerem je imela lastnica denarnico z gotovino, dokumenti in bančnimi karticami, očala in nekaj drugih stvari.

Sobota, 30. december 2023
V dopoldanskih urah smo bili obveščeni o nesreči v gorah, ki se je zgodila na območju Logarske doline, natančneje na območju Turskega žleba, kjer je 32-letnemu pohodniku zdrsnilo na ledeni ploskvi in je zdrsel okoli 400 metrov v globino ter se hudo poškodoval. Poškodovanega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

Nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni da je na dvorišču stanovanjske hiše v Zgornji Hudinji v Celju zagorelo osebno vozilo znamke BMW. Ogenj je vozilo v celoti uničil. Vzrok požara še ni potrjen.

Na Muti smo obravnavali vlome v tri stanovanjske hiše. Storilec je v vseh primerih ukradel gotovino in zlatnino.

V Andražu nad Polzelo je neznani storilec vlomil v garažo in ukradel dva mopeda in sicer APN 6, modre barve, letnik 1984 in Automatic A3, rdeče barve, letnik 1987.

V Preboldu je neznani storilec vlomil v drvarnico. Ukradel ni ničesar.

Ponedeljek, 1. januar 2024
V Velenju smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Torek, 2. januar 2024
V Čimernem, na območju Policijske postaje Laško, smo obravnavali vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih podatkih storilec ni ničesar ukradel.

Okoli 23.30 ure smo bili obveščeni, da je v Slovenskih Konjicah prišlo do požara stanovanjske hiše. Zagorelo je najverjetneje zaradi kratkega stika na luči balkona. Ogenj je poškodoval del ostrešja stanovanjske hiše.

Nedovoljen prehod državne meje
Petek, 29. december 2023

V večernih urah smo na območju Belih Vod ustavili voznika kombiniranega vozila, državljana Gruzije, ki je v vozilu prevažal 17 državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Gruzijskega voznika smo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje. Vseh 17 državljanov Sirije je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran